2020-05-09 110 浏览
呢间台湾菜嘅老板娘系台湾人,开左唔够一年,我估好多人都系因为今次运动识佢,门口有个柜义卖手足整嘅饰物,系度亦可买到手足厨房嘅曲奇同蛋卷。.红烧牛肉面:汤底唔算好浓但味道唔错,落左好多酸菜同青葱,幼面煮得腍左少少,牛腱有四大块,筋同肉嘅比例系一半一半,肉质软腍,可惜有阵膻味,食到半路放弃左啲肉。芝士玉米蛋饼:屋企人之前黎过,同我讲左呢度嘅蛋饼偏软,唔系外皮煎到干身𠮶种,果然似系炒滑蛋嘅质感,饼皮够薄同烟韧。盐酥肉:盐酥猪肉条几新奇,听讲系因为老板娘唔钟意鸡肉而诞生嘅菜色,猪肉条好爽口,炸得够酥脆,略嫌调味唔够,试完我都系钟意盐酥鸡呢个配搭多啲。冻白桃四季春:跟餐可以半价配饮品,所有饮品都可减糖,白桃四季春茶味清香,桃味唔假,杯底仲有啫喱。.好多评论对呢度嘅食物赞不绝口,但口味呢家嘢好个人,我同朋友觉得质素普通,不过大家唔排死一两间,分散帮衬先可巩固黄色经济圈嘛~
红烧牛肉面:
红烧牛肉面