2021-09-29
Done 🍻 啤酒猪食评 🍖 💁🏻♀️|真台客|💁🏻♂️新界🐷再次出发!今日晏左出黎揾野食,搞到个肚已经咕咕叫紧,好想揾间一坐低即刻有野食嘅餐厅🙈估唔到真系有!就系嘉城广场对面嘅一条巷仔,有间铺面细细,但人气旺盛嘅台湾店😋见餐厅啲野食都几平就试下啦·—·—·—·—·—·—·—·—·—·—·#🍻🍖 质素:🥠台味甜不辣|$36甜不辣用左啲胡椒粉调左味,但又唔会过份重口味😌都唔会掩盖左甜不辣本身嘅少少甜味,味道控制得几好,而且甜不辣好烟韧🤤唔会煮过冧👍🏻🍳起司蛋饼|$36蛋饼仲有其他馅料选择🙈不过最吸引都系起司蛋饼!果然无令我失望🤤热辣辣嘅蛋饼闻到蛋香之余,仲有好劲拉丝,食落饼皮唔会好厚,蛋香夹埋芝士香真系好夹!😍✨蛋饼加钱可以转双并架!不过餐厅冇写加几钱🤭🍜蚵仔面线|$36虽然面线望落唔系好大碗,但啲蚵仔真系大大只,好肥美啊🥰食落一啲腥味都冇,因为面线嘅羹底都煮得几好,够晒蒜味!🤤啲蚵仔同都线吸晒味,搞到唔小心成碗连汤清晒😋🐣大鸡排便当|$52呢个便当不得了✨🤭一上台本猪真系唔觉意哇左一声出黎(丑死怪)😍因为块鸡排真系成块面咁大块呀!超抵食👍🏻仲要系酥炸鸡排🤤净系望都流晒口水。食落鸡肉嫩滑
💁🏻♀️|真台客|💁🏻♂️
#🍻🍖 质素:
🥠台味甜不辣|$36
🍳起司蛋饼|$36
✨蛋饼加钱可以转双并架!不过餐厅冇写加几钱🤭
🍜蚵仔面线|$36
🐣大鸡排便当|$52
呢个便当不得了✨🤭一上台本猪真系唔觉意哇左一声出黎(丑死怪)😍因为块鸡排真系成块面咁大块呀!超抵食👍🏻仲要系酥炸鸡排🤤净系望都流晒口水。食落鸡肉嫩滑,外皮松脆👍🏻不过白饭啲汁就好似啖味左少少同埋油左啲🙈
🐷猪头评分:
✨推荐评级:❤️ 评级 9 ❤️