2016-12-02
今日难得放假,梗系去远d,去下荃湾个边,原来荃湾都好多野行,d野都几抵买,同埋好似冇咁多人(可能weekdays挂),行到攰就search吓有咩食,就揾到呢间因为有蚝又有蟹仲好似好多野食咁。佢就系正地铁站口隔黎,系对面shopping完过黎食野就岩岩好! 跟住个地址系商场兜左阵发现冇得上,原来系隔离搭电梯上,一上去直望就系。八点到去到,都已经好多人,好彩唔洗点等位就有。梗系拎放题纸睇下有咩食! 我中意佢用个架分开放题纸,有时一大本劲难揾,不过长远梗系电子化,悭人手又环保。种类黎讲基本都有,咩刺身寿司烧物炸物一品料理都有,但系呢到有d人冇佢有既野 扒同火锅。扒除左基本羊架外,仲有鸡扒牛扒猪扒,一场黎到梗系试下西冷牛扒。西冷牛扒佢配埋个黑椒汁,佢块扒唔系cheap cheap 野,咬落去完全唔鞋,仲有肉汁,块块都即叫即煮,上枱个时仲冒紧烟,得唔洗落黑椒汁,盖过左佢本身个味。火锅虽然冇嗌(因为实在太多野拣唔想浪费)但系见好多枱都有落,下次可以试下个蕃茄汤底。黑松露带子寿司有人话放题食寿司最蠢,因为饭un胃,晒quota但系放题细个食就话揾命博,而家宁愿拣自己岩食就够,咁辛苦为乜。呢个黑松露带
八点到去到,都已经好多人,好彩唔洗点等位就有。梗系拎放题纸睇下有咩食! 我中意佢用个架分开放题纸,有时一大本劲难揾,不过长远梗系电子化,悭人手又环保。种类黎讲基本都有,咩刺身寿司烧物炸物一品料理都有,但系呢到有d人冇佢有既野 扒同火锅。 扒除左基本羊架外,仲有鸡扒牛扒猪扒,一场黎到梗系试下西冷牛扒。西冷牛扒佢配埋个黑椒汁,佢块扒唔系cheap cheap 野,咬落去完全唔鞋,仲有肉汁,块块都即叫即煮,上枱个时仲冒紧烟,得唔洗落黑椒汁,盖过左佢本身个味。 火锅虽然冇嗌(因为实在太多野拣唔想浪费)但系见好多枱都有落,下次可以试下个蕃茄汤底。