2019-08-05
开左咁耐依家先去食,因为次次都劲多人唔想等咁耐。今次终于都食到啦!食得萨利亚都系贪佢平夹好食,质素都预左系快餐既味道,但真系好抵食🤣同样质素比佢贵既通街都系,呢间CP值真系奇高2个人食,知道餐厅份量唔多,所以特登叫多几种食物。首先上周打海鲜汤,几香忌廉味,又有唔少蔬菜粒几有咬口。明太子虾鱿鱼意粉,虾同鱿鱼每种都有2旧咁大把(咁既价钱我原谅佢🤣),意粉软硬适中,明太子都唔算少,食得出明太子既香味,酱汁起码可以做到挂响意粉上面,所以唔会好干,唔错。鸡翼就比较细只,可能因为呢知原因肉质唔算juicy,会干少少,不过好彩唔系炸鸡而系烤鸡翼,未至于会超干,尚可接受。多利亚因为比较后期先上,所以食到6成饱,最后食有少少腻🤣不过咁唔代表唔好食,基本上每一粒饭都比酱汁、肉酱同流心蛋包住,真系超正🤤多利亚都算萨利亚名物🤣最后!我特别想highlight呢个布甸!本身唔抱太大期望,只系想食甜野先叫,点知我最钟意就系佢!面头焦糖香不特止,布甸食落仲好香蛋味!!又唔会太甜,真系好好食!!我决定每次黎食都要叫一个!!😆😆😆
2个人食,知道餐厅份量唔多,所以特登叫多几种食物。
周打海鲜汤
首先上周打海鲜汤,几香忌廉味,又有唔少蔬菜粒几有咬口。
明太子鱿鱼虾仁意大利粉
辣味鸡翼