2023-10-08
今日带左朋友食呢间小胖台式便当🍱之前喺观塘买过佢地外卖,性价比唔错,午餐$60-70左右就有个便当同饮品👍下午茶$38起🤩见旺角开左间堂食,梗系唔错过啦☺️☺️旺角环境空间好大,以木色调为主,好有休闲舒适嘅感觉😊我地本身叫左两个午餐,点知见佢哋出左新品划包,好似好吸引,忍唔住一人一个🤣🤣台湾铁路大排骨便当便当色彩缤纷有小棠菜、菜脯煎蛋、粉丝、萝卜丝、粟米及笋片,仲有大大块猪扒,超级丰富☺️☺️啖啖满足感😋😋士林盐酥大鸡腿面呢个盐酥大鸡腿必食推介💯💯外皮炸到非常薄脆,香口无比;而肉质亦非常嫩滑多汁😛😛店家仲将鸡髀切开一半,方便客人食用,非常贴心❤️虎咬猪划包呢个朋友拣,见佢配菜有芫荽及口口嘅猪腩肉,佢话两个夹埋一齐唔会有油腻嘅感觉☺️虎咬鸡刈包呢个都好好食,我劲钟意❤️佢入面包左青瓜、煎蛋、洋葱、甜酸菜及大大块鸡扒,食落口感层次都好丰富,超惹味😋😋珍珠冬瓜茶跟餐$6,抵饮又大杯百香Q果绿茶呢个都系加$6,入面有Q果、珍珠、柠檬,入口香甜又清新📍 小胖台湾便当 (丰怡中心) (旺角)旺角弥敦道591号丰怡中心1楼#台湾便当 #人气推荐 #美食推介 #旺角美食 #人气之选 #铁路便当 #平靓正 #性价比高
旺角环境空间好大,以木色调为主,好有休闲舒适嘅感觉😊
台湾铁路大排骨便当
士林盐酥大鸡腿面
虎咬猪划包
虎咬鸡刈包
珍珠冬瓜茶
跟餐$6,抵饮又大杯
百香Q果绿茶
呢个都系加$6,入面有Q果、珍珠、柠檬,入口香甜又清新
📍 小胖台湾便当 (丰怡中心) (旺角)
旺角弥敦道591号丰怡中心1楼
#台湾便当 #人气推荐 #美食推介 #旺角美食 #人气之选 #铁路便当 #平靓正 #性价比高 #抵食自选 #香港美食 #yummy #台湾美食 #foodie #hkfood #foodiegram