2020-03-09 699 浏览
亲戚话楼下间酒楼非常抵食,于是吹鸡叫我哋入去食番餐好嘅!有龙虾有蟹真系好吸引…星期一至四一围都只系1688龙虾大大只,起码有三只!每人分到半边或者一只蟹钳, 一定有肉食!龙虾都几新鲜几大只,肉质弹牙结实, 高水准翡翠彩云双蚌仁, 味道几好,但唔系重点…所以已经唔记得详细系咩味蒸元贝元贝唔算好大只,但系都唔会太细,蒸得刚好 ,上面的粉丝先至系重点,正!瑶柱雪燕,正常,有口感,不会有太多生粉太杰的问题炸子鸡!好食,嫩滑有鸡味!高质!金蚝发财大利煲沙巴金花斑, 鱼肉蒸的刚好好鲜嫩,条鱼都好新鲜,高质!重头戏长脚蟹,因为食到只手太污糟所以冇影相… 长脚蟹好足秤,蟹肉都好结实,而且非常之鲜甜! 畀客人影完相之后,会帮客人分蟹,剪好一只脚啫, 蟹膏好多蟹头都有肉,大家都食得好滋味!可能个人比较钟意食冻食嘅长脚蟹,今次食热食觉得冇冻食咁好食,但系都唔差 ,148蚊一斤嚟讲算几抵!可能抗疫期间酒楼都要谂尽办法吸引客人,围餐真系非常之抵食!而且每样食物味道都很好,碟头亦很足!绝对食得过!
星期一至四一围都只系1688

龙虾都几新鲜几大只,肉质弹牙结实, 高水准

蒸元贝

瑶柱雪燕,正常,有口感,不会有太多生粉太杰的问题

炸子鸡!好食,嫩滑有鸡味!高质!

金蚝发财大利煲

沙巴金花斑, 鱼肉蒸的刚好好鲜嫩,条鱼都好新鲜,高质!