2017-07-28
之前睇到佢啲相已经好想试架啦,加上炸野同芝士都系我至爱,而家佢地二合为一 有咩可能唔吸引我先?!特别系佢个玫瑰女神,炸鸡同芝士本身系邪恶野,但用左呢个名之后,当堂天使左,真系食左都无罪疚感今次系用团购,所以食佢个套餐炸鸡有三款可以拣,一场黎到就梗系拣最热门果款啦—玫瑰芝士女神鸡另外仲有芒果酸奶蔬菜沙律、芝士薯条半份、汽水两罐点完餐之后,职员就送上前菜个MENU无写话有前菜,所以送上枱果阵有惊喜呢度前菜几特别,有饼干仔--好脆,虽然个面有好多砂糖,但唔会觉得好甜,唔错芝士薯条半份虽然话系半份,但其实个分量都唔少,完全足够两个人食薯条新鲜够干够脆,面头加左啲芝士酱,虽然唔系热溶芝士,而系芝士沟其他野而成既酱,拉唔到丝,但都有芝士味,尚可玫瑰芝士女神鸡呢个送上枱真系好吸引,颜色丰富;职员再倒上溶忌廉芝士酱,即刻升华,十级吸引炸鸡系无骨鸡柳,分量好多,不过唔系嫩鸡;另外仲有大大件既薯角。但两款炸物上枱果阵都唔算脆,应该系个盘啲热气令佢地湿左变淋。食完啲鸡或快将食完果阵,记得记得问职员拎个饭,因为佢地唔会主动比你。个饭加入个炸鸡盘度,同啲酱呀西兰花炸鸡捞埋佢!!本身已经食到好饱,但个饭捞完之后真
今次系用团购,所以食佢个套餐
另外仲有芒果酸奶蔬菜沙律、芝士薯条半份、汽水两罐
点完餐之后,职员就送上前菜
个MENU无写话有前菜,所以送上枱果阵有惊喜
芝士薯条半份
虽然话系半份,但其实个分量都唔少,完全足够两个人食
玫瑰芝士女神鸡
个饭加入个炸鸡盘度,同啲酱呀西兰花炸鸡捞埋佢!!
本身已经食到好饱,但个饭捞完之后真系好好食!!
啲饭唔知系米用韩国米煲呢,好弹牙,粒粒都好饱满,捞埋个酱一绝呀
芒果酸奶蔬菜沙律
呢个居然系最后先黎,唔通新鲜到岩岩摘?!
佢用左酸奶取代沙律酱,所以食落唔会觉得溜
另外加左少少杏仁片,令味道怪左,唔系好夹
炸鸡用个炉热住黎食,可以令啲芝士唔会”鲸”埋一旧野系好,但系啲炸鸡薯角淋得好快又唔脆,无左口感之余,卖相又唔好睇,炸粉皮同鸡件分开哂…
总结,团购好抵食,但玫瑰芝士炸鸡无想像中咁好味,可以话令人失望。如果芝士同炸鸡系分开上一定好十倍。BTW,呢度都有韩国人黎食,不过佢地叫原味/辣味炸鸡,唔通正宗啲? 有机会下次想黎试下