帝京軒

Di King Heen
餐厅: 帝京軒
资讯:

2020-07-18 815 浏览
金牌黑豚叉烧虽然唔平,但系真系好𣺉,肥瘦比例刚刚好,上枱时仲热辣辣,真心可以靠佢ko几碗白饭御前小品有金牌黑豚叉烧,XO酱海蜇虫草花,鲍鱼汁猪仔脚,陈醋青瓜小耳朵,冰烧五层腩叉烧上面就讲左,海蜇,猪脚仔都好够味,木耳甜甜酸酸,好开胃,烧肉就一般秋葵百合带子炒桂花蚌带子虽然系冰鲜,但系冇雪味,桂花蚌爽口,秋葵炒得好香口同惹味金瑶海皇蟹肉烩雪燕汤羹里面有瑶柱,虾,蟹肉,汤羹足料,唔会杰挞挞高汤焗波士顿龙虾稻庭面龙虾鲜味,波士顿龙虾本身肉质唔算太爽口,可惜面炆得太𣺉,冇左稻庭乌冬本身嘅嚼劲,可能拣伊面会好啲天白花菇伴鲍汁扣鹅掌鹅掌正正常常,反而花菇好抢手,好香,弹牙两弄深海大花尾龙趸- 灵芝海带甜薯龙趸柳- 金银蒜金菇龙趸腩 养嘅龙趸都系考煮工,我比较比较偏爱汤浸龙趸,龙趸走左油,所以唔腥,鱼汤配蔬菜,整体感觉比较清蒸龙趸腩,金菇荐底,上面放咗好多炸蒜,唔腥 ,相对来讲会比较咸同油药膳人参十香酱油鸽感觉似豉油王mix 卤水,偏甜,冇乜药材味,乳鸽肉质尚算鲜嫩紫菜芹香菜肉云吞(唔记得咗影)好食,馅系肉多,但系唔会肥腻甜品- 藜麦椰汁八宝甜露- 兰香籽芒果糕- 脆麻花虽然唔太钟意食芒果糕,不过个

金瑶海皇蟹肉烩雪燕

汤羹里面有瑶柱,虾,蟹肉,汤羹足料,唔会杰挞挞

天白花菇伴鲍汁扣鹅掌

鹅掌正正常常,反而花菇好抢手,好香,弹牙

两弄深海大花尾龙趸
- 灵芝海带甜薯龙趸柳
灵芝海带甜薯龙趸柳

- 金银蒜金菇龙趸腩
金银蒜金菇龙趸腩

药膳人参十香酱油鸽

紫菜芹香菜肉云吞(唔记得咗影)
好食,馅系肉多,但系唔会肥腻

甜品
- 藜麦椰汁八宝甜露
藜麦椰汁八宝甜露

- 兰香籽芒果糕
兰香籽芒果糕

- 脆麻花
脆麻花

虽然唔太钟意食芒果糕,不过个个都话好唔错,我自己比较钟意糖水同脆麻花,八宝露好多豆,脆麻花好松脆,不过太夜食完,所以唔够热,侍应哥哥超级好,见我哋点左一碟脆麻花,惊我哋唔够瞓,再送多一碟比我,又再比麦芽糖

虽然七人餐(叉烧同脆麻花另外点),但系绝对够九个人食
藜麦椰汁八宝甜露
兰香籽芒果糕