2024-06-19 128 浏览
内地热门嘅「遇见小面」系黄埔天地奇妙坊开设咗香港首店,全国有近300间分店,遍布北京、上海、广州、深圳等多个城市架🤩可以试到地道川渝风味。佢哋嘅菜单仲好全面,食物有辣有唔辣,个个都啱🤓辣方面特设四层辣度选择,包括微辣、重庆辣、霸道辣同魔鬼辣,可以根据个人喜好挑选辣度,非常贴心!▫️红碗豌杂面 镇店招牌一定要叫嚟试,面头铺咗劲多配料,店内有介绍要先将面同配料捞30秒再食,面条好入味,面质都几爽口,呢一种面喺香港真系第一次见,几特别😚▫️小酥肉蕃茄汤面 朋友唔食辣野,呢个蕃茄汤面就啱晒佢。小酥肉份量好多,新鲜炸起卜卜脆,浸喺汤度一齐食仲正😆▫️ 天府鸭血小锅冒菜 小锅冒菜有4款,我哋拣咗鸭血。锅底有超多配菜,包括薯粉、豆干、莲藕、娃娃菜,配料索晒啲汤,越食越辣好过瘾▫️锅巴土豆 有得拣辣定唔辣,拣唔辣嘅话就会比蕃茄酱,薯仔粒食落好香够晒惹味不得不提呢度嘅份量都几多,我就食唔晒一碗面🤣呢个价钱可以话性价比超高吖❗️

▫️红碗豌杂面

▫️小酥肉蕃茄汤面