2023-07-12
返屋企途中经过呢间食越南菜嘅小店, 俾佢嘅《外卖自取套餐》限定优惠吸引咗🤩, 价钱低至$38, 最贵都只系$42, 好抵食所以喺度买咗啲外卖返屋企同家人一齐食!门面以灰色同浅蓝色做主调, 内在环境干净, 感觉系走新派越南菜式, 食物款式选择多, 面、饭、串烧小食样样都有, 份量十分足够, 系性价比高嘅越南菜!🍚招牌无骨海南鸡配椰香黄油饭 鸡肉肉质嫩滑, 重点系无骨, 啖啖肉!黄油饭粒粒分明, 好香椰香味, 仲有淡淡鸡油香🍜越汤香叶扎肉捞檬 份量超级多, 配料有生菜🥬、甘笋丝、青瓜丝🥒, 仲有花生碎🥜, 食前淋上捞檬汁, 味道酸酸甜甜, 令人开胃!🍚自家越式手打鸳鸯饼饭 手打炸虾饼同墨鱼饼口感弹牙, 蘸埋个越式酸辣汁食, 唔错👍🏻🍚越式三宝饭 配料有猪扒、鸡翼、扎肉, 另加越南米网春卷。以越南特有嘅网状米纸卷成春卷, 经油炸过但冇油腻感
🍚招牌无骨海南鸡配椰香黄油饭
🍜越汤香叶扎肉捞檬