2021-02-19
今日难得放假,辛苦左咁耐想大大份西餐扒餐,突然谂起朋友推介联和墟有间餐厅唔错,就即刻走左去食啦餐厅嘅环境装饰几特色,内外设计完全俾人有一种工业风嘅感觉,好特别而且座位好阔落,餐牌午餐都有几版你拣,又俾我揾到个打卡食饭嘅好地方 至于野食方面,除左有份足料嘅忌廉汤外,我点嘅铁板纽西兰肉眼扒配薯菜大份都好惊讶,肉汁多得黎够腍,容易切开,食得黎好方便,仲要食极都食唔完,对我哩个大胃王黎讲都好有满足感另外我仲点左个香脆鸡翼,亦都无令我失望,即叫即炸,卜卜脆,好香口,食完一啖又一啖 🙈另外,我朋友有特别推介个特饮雪糕朱古力,话一定要叫黎饮,咁佢又无介绍错 雪糕好大球,又朱古力唔会太死甜,两样夹埋刚刚好,系必点之选 ♥️总括而言,哩间餐厅,CP值好高,野食真系好大份,味道一流,下次会叫埋朋友黎,一次过叫几样野食,试晒咁多款野食,谂起都觉得正啊 😬