2019-12-20
男朋友住沙田,平时系新城市同周边 d 餐厅已经食到厌,今次就过条桥去河畔个边觅食~行过见到呢间台湾野,装修好似几骨子,入面都多人食,就决定试呢间!Menu 入面饮品同食物种类非常多,有选择困难症既我拣左好耐先 shortlist 到 4 样(2个人食 4 样其实都好多)醉小三:有醉鸭舌,醉猪手同醉鸡,3样都好够” 醉” ,入味得尼又好清新,每样都有 4 件,份量算多盐酥鸡(自选口味):好大碟有成十件鸡,最特别系佢比你自己落调味粉,我最中意咖哩味综合卤味肉燥饭:男朋友叫既,平时好食得既佢都食唔哂,可想而知几大碟。而且又有我中意既卤水鸭舌,一餐食左 2 种味既鸭舌,满足红烧牛肉面:佢 menu 写微辣,不过对我呢个辣精尼讲算系一 d 都唔辣哈哈,如果有得加辣会仲开心。个牛肉好林好易咬开,好大旧,有成 3 旧!食唔哂呀饮品:姜母茶,同蜂蜜菊花姜蜜,因为我地 2 个都病病地,唔敢饮冻野下次有机会尼,会试下个忌廉芝士磨菇鸡翼~
下次有机会尼,会试下个忌廉芝士磨菇鸡翼~