今次我就朝早去咗唐记包点拣啲好嘢!嚟到一阵子香气四溢,仲有𠮶阵阵蒸气涌出嚟,真系好馋口呀🤤!首先我就点咗个糯米鸡,开个盖,哇,入面嘅馅料真系够哂晒满,糯米食落去香糯弹牙,内藏嘅肉亦都咸香惹味。跟住试咗个奶黄包,外皮毫唔腻口,一咬落去,热辣辣嘅奶黄似金沙喷发出嚟,好正点!啲奶黄又唔会太甜,啱啱好。再点咗个叉烧包,啱啱蒸嗮拎出嚟,叉烧甘香中带点叮当火候,实在系超满足!仲有𠮶皮软绵绵都系一绝👍。行过筲箕湾时仲发现呢家嘢佢哋婆婶好挂住,老少咸宜,一家大细都啱食。拎落街行都唔怕,因为装嘅好嘢嘅盒又实净又唔易穿。整体黎讲,唐记包点真系平民食堂嘅好去处,食品质素同埋价格都好抵玩,而家我讲咗咁多,你地仲唔快啲去试吓?下次见到我记得同我讲多啲你自己嘅意见呀!食得开心啲咩🌟!