2020-11-22 515 浏览
今日想食台湾野就嚟到太子,晚餐时候餐厅都爆满,我哋都要等两至三张先入到。我哋两个人就各自要咗一个餐同埋两个小食。盐酥鸡肉燥便当10分推介👍🏻👍🏻啲盐酥鸡喊到啱啱好,而且仲好松脆!而且份量都唔少起码有七至八份。肉燥咸度同肥瘦都适中,旁边仲有啲配菜,夹埋一齐食好味!相反,个铁路鸡扒肉燥拌面就有啲失望😔。鸡扒同肉燥拌面系分开上,个肉燥拌面个汁系偏甜的酱油汁,味道都唔错。但系个铁路鸡扒煎得有啲干,肉质比较烟韧,同埋酱汁偏咸。饮品我哋加钱要咗杯珍珠奶茶同埋桂圆红枣茶。珍珠奶茶好大杯好抵饮!桂圆红枣茶个味道就偏甜,好重桂圆味。小食方面我哋叫咗两份一份系木鱼豆腐大份,另外一样系一口小香肠。木鱼豆腐其实系炸豆腐,不过个外衣系木鱼包住。上面嘅酱汁系酸酸甜甜,好醒胃!另外一口小香肠份量较少,大约有10片左右,应该只有两至三条香肠。但系味道亦都吸引,不过不失。总结你间台湾野都几吸引,同好食👍🏻。下次我会试吓呢个盐酥鸡拌面!应该会食过返寻味😋😋

盐酥鸡肉操饭便当

铁路鸡扒肉操拌面