2020-01-13
想揾到好嘢食,梗系要周围去啦,今次嚟到鲗鱼涌揾食,去咗一个之前未去过嘅商场,商场入边唔算多餐厅,但最得意嘅系商场外面竟然有一间海南鸡专门店。我对小店都有点私心,见到呢啲咁隐蔽嘅小店都好想去试吓,虽然佢系一间外卖店,但系见到个价钱牌,真系唔好谂咁多快啲去试吓先。今日得一个人食嘢,所以拣外卖都几好,拣咗一个招牌脱骨海南鸡饭$45,同埋盐香煎鸡翼$20/5只,鸡翼普遍都几大只,呢个价钱十分之抵。特别欣赏嘅系海南鸡饭,一打开盖,已经闻到香喷喷嘅鸡油饭未,我本人觉得,食海南鸡饭一定系冇骨最过瘾,所以果$5系值得比嘅,虽然就咁食饭已经好好味,但系老细应该觉得香港人食鸡饭应该要有姜葱油,捞饭食确系更加正。另外要一赞嘅系海南鸡饭份量好多,如果一个普通食量既女仔应该会劲饱,所以男士们拣黎呢到开饭就最啱啦,同埋贴心嘅老板放低下边放咗啲酸萝卜,食完少少油腻嘅饭之后食返块酸萝卜感觉清新好多。