2018-05-09
今晚晚餐去左新北江食肉燥饭,呢间店一份餐既份量特别多,好大份好抵食,每次黎都一定要叫少饭,但唔好以为少饭就真系好少会唔够㖞...佢既少饭等于平时既正常饭量...呢间店由我细细个食到大,50几蚊一个餐包埋野饮真系好抵食,仲要系坚好味。通常黎到我都会叫蒜香骨油豆腐肉燥饭。骨炸得酥脆,肉燥甜甜咸咸,佢入面系有好多肉碎,一碗既肉燥饭入面肉燥既份量多到用黎捞饭系可以每粒饭都包住d肉燥碎肉,食完真系好饱好满足。另外就系,之前黎到都好钟意叫佢个三杯鸡肉燥饭黎食。但今次同行既妈妈叫左,佢系肉燥饭同鸡翼分开上既,我试完只鸡翼之后就唔想食喇,因为佢真系咸得好过份,食完觉得好口渴同埋黎呢间店唔好谂住有咩好好既服务自己入去自己揾位坐就得,睇完食咩就嗌d呀姨落单D呀姨落单落得好快手D野食都上得好快。总括来讲,黎呢间店食完之后会榄住个胀卜卜既肚走。
另外就系,之前黎到都好钟意叫佢个三杯鸡肉燥饭黎食。
同埋黎呢间店唔好谂住有咩好好既服务