2020-04-22
前两日突然想食扒,好似食肉兽上身咁,所以近近地就去咗大角咀一间食铁板烧嘅小店开餐啦!呢度有三款唔同嘅牛扒比你选择,分别有肉眼扒,牛柳及西冷扒!收费就以gram 数重量嚟定的!我哋拣左牛柳同西冷扒,牛柳约300g 约$110蚊,而西冷扒约360g 约$200蚊,另可以加$25配套餐,有饭,沙律,汤及饮品比你四选三,如果想饮梅酒等含酒精成份饮品,就要选加$40蚊套餐!点完餐之后,店员会俾个嘟嘟牌俾你,当佢响嘅时候你就可以去取餐啦!都几方便呀!牛柳扒啱啱上枱切开肉汁非常之多,肉质亦非常之鲜嫩,而西冷相对油脂比较多,肉质比较结实,两者都好大份,食落啖啖肉,枱面更有黑胡椒及粗盐俾你调味!建议唔好食得太慢,因为铁板传热比较快,食得太耐肉质就会变得比较鞋身!整体性价比好高!值得一试!食完记得自己清理返张枱呀!有个位置系比客人放食完嘅盘的!
食完记得自己清理返张枱呀!有个位置系比客人放食完嘅盘的!