2021-09-26 89 浏览
同妈妈去食饭,去到黄大仙北馆开头都未谂到食咩,但听到有路人甲讲紧食完拉面好饱,我先知黄大仙北馆有日式拉面店,于是就同妈妈嚟咗侍元试吓。呢到就有少少似快餐店形式,自己揾位,然后排队落单再等嘢食。今次就点咗个工人餐,贪佢有饭又有面仲有小食,咩都有就唔使谂。二人餐就包括有:杂菜沙律两份黑武氏拉面一客浦烧鳗鱼饭一客元祖炸鸡两件南瓜薯饼两件两罐饮品我就食黑武氏拉面,面嘅质地啱哂我,唔会太淋仲有少少咬口,汤底又唔会太咸。妈妈就食鳗鱼饭,,鳗鱼份量都几多,饭又好大碗,所以一开始妈妈都话食唔哂,果然够抵食。炸鸡比我想像中大件好多,个size大到系我想像中嘅四倍,仲要有两件,肉汁又好Juice。南瓜薯饼好脆好香口,好味!呢到可以自己加个辣粉,佢呢到个辣粉辣到平时食米线食开大辣嘅我都顶唔顺,钟意食辣嘅人可以挑战吓!两个人食到揽住个肚走都只系$188仲要唔使加一,难怪要排长龙啦!

二人餐就包括有:
杂菜沙律两份
黑武氏拉面一客
浦烧鳗鱼饭一客
元祖炸鸡两件
南瓜薯饼两件
两罐饮品

南瓜薯饼好脆好香口,好味!

2021-09-23