2022-05-18 88 浏览
金凯小厨 (大围)大围美田路30号美林邨熟食亭1-4号舖#真心推荐 #抵食夹大件系列鸡煲火锅任食 $198 (包自选3份串烧)首先鸡煲😍✔️叫咗小辣,小编食开10小辣都觉得OK🤪好重麻香好滋味✨✨✔️酱汁好有层次,劲惹味、充满蒜头味、九层塔、芫荽香等等,唔系死咸,又唔系我最惊嘅甜味酱汁✔️鸡件好滑、好入味,份量好足,仼添,$198鸡煲来讲,好大方然后串烧✨好难得食火锅放题会包串烧,仲要唔系cheap嘢,有扇贝同焗蚝,正到~✔️因为火锅都有肉类,所以叫咗海鲜✔️扇贝、墨鱼仔同埋焗蚝都好出色✔️蒜蓉爆多,好新鲜,蚝中等size,零沙,多汁,超级正✔️墨鱼仔超级大只,爽脆Juicy🥳最后火锅✔️叫咗花胶鸡汤底、唔算超浓郁,但系几滋润、减低邪恶感✔️配料选择都好多,比较值得encore系海虾、墨鱼仔、黑毛猪、蚌片🤪🤪✔️海鲜都新鲜冇沙 ✔️其他打边炉材料都一应俱全,金菇、响铃、鱼皮、乌冬etc 唔特别推介,建议大家留返肚仔食海鲜同黑毛猪😌✔️酒酿鸡件好入味,啲酒味好正,而唔鞋口,值得赞!但系连埋鸡煲食得太多鸡,所以唔太吸引encore🤭人多可以叫一份,有五件左右✔️饮品多款选择,解茶系列都有几款,好齐全😍Overall
金凯小厨 (大围)
大围美田路30号美林邨熟食亭1-4号舖
#真心推荐
#抵食夹大件系列

鸡煲火锅任食 $198 (包自选3份串烧)

首先鸡煲😍

然后串烧✨
✔️因为火锅都有肉类,所以叫咗海鲜
✔️扇贝、墨鱼仔同埋焗蚝都好出色
✔️蒜蓉爆多,好新鲜,蚝中等size,零沙,多汁,超级正
✔️墨鱼仔超级大只,爽脆Juicy

🥳最后火锅
✔️叫咗花胶鸡汤底、唔算超浓郁,但系几滋润、减低邪恶感
✔️海鲜都新鲜冇沙
✔️饮品多款选择,解茶系列都有几款,好齐全😍

Overall: 性价比极高,$198一次过满足三个愿望。唔使出旺角都食到好食嘅鸡煲火锅👅呢个价钱唔系劣食都几难得✨

Igable打卡度:9/10
Taste 好味度:8.3/10
Worth revisiting返兜度:9/10

#大围美食 #沙田美食 #显径美食 #美林邨 #鸡煲 #放题 #鸡煲放题 #串烧 #屯马开通真的很兴奋 #屯马线 #东铁线 #香港好去处 #香港美食 #hongkongfood