2023-02-02
太子嘅月桥系食越式河粉,空间虽然狭长,地方唔够大,但胜在食品CP值高企,吸引好多食客光临,我都系常客。今日试吓鲜茄鱼饼蟹膏金边汤粉,鲜茄做汤底冇得输,浓郁鲜甜,鱼饼炸得甘香,蟹膏嘅鲜味提升整个金边粉嘅层次,每啖都有满足感觉,由于份量劲多,女士可能要share好啲,一个人食晒,可能太饱啦!朋友点咗生熟牛肉配金边粉,汤头好清澈,饮落好鲜味,完全系正宗牛肉味,生牛肉一浸即可入口,顺滑清甜,淋身冇渣;而厚切牛腩则大大件,有啲赵头,金边粉幼身软滑,完全吸收咗汤汁,好好味。配料十足,有葱花、芽菜、洋葱及九层塔,令口感更丰富。跟餐配咗个椰汁红豆冰,只需半价,抵饮!好有椰汁清香味,甜度啱啱好,红豆细细粒,香甜够软,冰冻解渴。叫一个小食香茅猪颈肉一齐食,猪颈肉切得薄薄地,每片点啲酸汁嚟食,好香口入味,食之不厌。今日法式面包售罄,想食!唯有再嚟多一次吧!
今日法式面包售罄,想食!唯有再嚟多一次吧!