2023-02-25
大角咀真系愈黎愈多好野食,今日就同朋友去左呢间隐世串烧店。🍖肉类🥩🐔烧烤鸡脾肉串($9)首推~鸡脾肉大大串而且仲保留到肉汁,唔会太干身。重点系卖9蚊咁平,抵食夹大件👍🦬极尚椒盐牛舌($38)肉质爽弹,加上椒盐令牛舌更加惹味🐽汁烧脆边五花腩($18)五花肉薄切,烧到脆卜卜好似饼干咁,味道甜甜地几得意🦃椒盐脆鸡皮($28)平时都好少食鸡皮,但呢度烧到脆卜卜再加埋椒盐,食落好似薯片咁,好惹味🐐孜然烧羊架($48)食羊黎讲都系钟意中式食法多d,烧羊架更加系我既最爱之一,落孜然同少少椒盐已经好惹味,完全唔会觉得骚🥬蔬菜类🥦🥒川烧翠肉瓜($16)时间烧得岩岩好,仲保持到爽脆口感同肉汁,本身已经好清甜。落少少椒盐调味已经好够🥬川烧娃娃菜($18)平时食多数一串得几片叶打横串住。呢度一串有成棵菜系度,抵食夹大件🍆蒜蓉烧原条茄子($48)食烧烤一定会叫,淋滑既茄子肉上面加左蒜蓉、辣椒加上唔同既香料,一定要衬热食,味道一流🍍烧菠萝($18)菠萝本身清甜,烧过之后令火甜度再提升,表面更加焦糖化,令甜道更香甜🍜其他🍲🦑鱿鱼($88)鱿鱼好新鲜,本身肉质已经好鲜甜,想更加惹味可以落埋柠汁同泰色酸辣汁🥔烧五香豆卜
🍖肉类🥩
🐔烧烤鸡脾肉串($9)
🦬极尚椒盐牛舌($38)
肉质爽弹,加上椒盐令牛舌更加惹味
🐽汁烧脆边五花腩($18)
五花肉薄切,烧到脆卜卜好似饼干咁,味道甜甜地几得意
🦃椒盐脆鸡皮($28)
🐐孜然烧羊架($48)
🥬蔬菜类🥦
🥒川烧翠肉瓜($16)
🥬川烧娃娃菜($18)
🍆蒜蓉烧原条茄子($48)
🍍烧菠萝($18)
🍜其他🍲
🦑鱿鱼($88)
🥔烧五香豆卜($12)
豆卜外皮烧到脆卜卜,仲有阵豆香味
🍝臭臭粉($36)
即系螺丝粉,估唔到呢度会有得食,我自己就几钟意,朋友就食到喊咁口😂
仲有好多食物都好出色,原能尽镬😂
而家到店系饭团购买$500电子现金卷,仲即送价值200蚊既食物,直头抵上加抵👍