2021-12-20 330 浏览
𝙞𝙣 𝙬𝙞𝙣𝙩𝙚𝙧 𝙬𝙚 𝙣𝙚𝙚𝙙 𝙝𝙤𝙩𝙥𝙤𝙩 𝙩𝙤 𝙠𝙚𝙚𝙥 𝙤𝙪𝙧 𝙛𝙤𝙤𝙙 𝙝𝙤𝙩! 𝙝𝙤𝙩 𝙖𝙣𝙙 𝙨𝙤𝙪𝙧 𝙛𝙞𝙨𝙝 𝙨𝙤𝙪𝙥 𝙘𝙖𝙣 𝙗𝙚 𝙢𝙖𝙙𝙚 𝙞𝙣𝙩𝙤 𝙖 𝙝𝙤𝙩𝙥𝙤𝙩 𝙨𝙩𝙮𝙡𝙚 𝙨𝙤𝙪𝙥 𝙗𝙖𝙨𝙚😋 𝙨𝙬𝙞𝙥𝙚 𝙩𝙤 𝙨𝙚𝙚 𝙬𝙝𝙖𝙩 𝙙𝙞𝙙 𝙬𝙚 𝙝𝙖𝙫𝙚➡️𝙛𝙧𝙚𝙨𝙝 𝙛𝙧𝙮 𝙨𝙚𝙖𝙬𝙚𝙚𝙙 𝙗𝙚𝙖𝙣 𝙘𝙪𝙧𝙙 𝙧𝙤𝙡𝙡𝙨, 𝙛𝙞𝙨𝙝 𝙨𝙠𝙞𝙣, 𝙖𝙣𝙜𝙪𝙨 𝙗𝙚𝙚𝙛, 𝙜𝙧𝙞𝙡𝙡𝙚𝙨 𝙨𝙚𝙖𝙗𝙖𝙨𝙨 𝙞𝙣 𝙝𝙖𝙞𝙣𝙖𝙣 𝙜𝙤𝙡𝙙𝙚𝙣 𝙘𝙝𝙞𝙡𝙞 𝙖𝙣𝙙 𝙨𝙤𝙪𝙧 𝙨𝙤𝙪𝙥.依加天气咁冻冰冰,食返煲热辣辣嘅酸菜鱼就啱哂,石门呢间专食海鲜嘅 @seafood_ghost_sm _hk 最近都推出咗酸菜鱼,除咗重庆香辣呢啲基本味道外仲有多款唔同风味例如椰香喇沙、冬荫公等,我就拣咗个海南风味嘅黄金酸辣炸鱼,加咗几旧菠萝令汤底食落更鲜甜香辣,鲈鱼厚实,肉质细嫩,边煮牛肉边食鱼,煮极都唔怕韧,安格斯牛肉软绵,好易就索哂汤汁,呢个价钱咁大碟一啲都唔贵!食完咁多肉其实都饱咗七成,但见到呢度有出面少有啲嘅即炸响铃同鱼皮又忍唔住叫嚟试下,即炸嘅响铃真系无得输,唔浸汤就咁食都好
依加天气咁冻冰冰,食返煲热辣辣嘅酸菜鱼就啱哂,石门呢间专食海鲜嘅 @seafood_ghost_sm _hk 最近都推出咗酸菜鱼,除咗重庆香辣呢啲基本味道外仲有多款唔同风味例如椰香喇沙、冬荫公等,我就拣咗个海南风味嘅黄金酸辣炸鱼,加咗几旧菠萝令汤底食落更鲜甜香辣,鲈鱼厚实,肉质细嫩,边煮牛肉边食鱼,煮极都唔怕韧,安格斯牛肉软绵,好易就索哂汤汁,呢个价钱咁大碟一啲都唔贵!食完咁多肉其实都饱咗七成,但见到呢度有出面少有啲嘅即炸响铃同鱼皮又忍唔住叫嚟试下,即炸嘅响铃真系无得输,唔浸汤就咁食都好香口,沾少少汤汁令佢半软半脆就系我最钟意嘅食法,另外原块炸鱼皮偏硬身,浸落汤度五秒就啱哂,吸汤力好强,两个人埋单五百都唔洗,好抵食!入得嚟石门食嘢记得上埋二楼食炸芋圆先好走🤣
手工即炸鱼皮
手工即炸鱼皮