2017-09-11 98 浏览
好少去油塘𠮶边食晚饭,原来隐藏系工厦有间川式火锅加上蒸气塔,有得食辣,有得打边炉,仲有得食蒸气海鲜,简直系一次过满足晒三个愿望仲要系一个人150都唔使,就有多款海鲜,即系未叫先兴奋, 我同朋友两个人见到个套餐咁抵食都谂紧系咪份量好少,所以本身另外点左其他手打肉丸,配菜,肥牛同埋豚肉。点知隔咗阵有个侍应叔叔同我地讲,见到我哋叫太多嘢食,提一提我地两个人食唔哂,同埋基本上净系嗌套餐都好够饱,所以我哋就取消左大部份单叫嘅嘢食我哋点完餐之后,侍应就推左架调味料车黎餐前小食🤤好特别嘅皮蛋,因为黑色皮蛋外表而唔食皮蛋嘅朋友表示,真系好好食,酱汁唔算辣,但系好有四川风味,食唔停口🤤主角二层蒸气锅出场,我地点左麻辣小辣汤,平时食麻辣锅都会越食越辣,呢个汤底就冇,略嫌唔太辣😳但系汤底好足料,仲有好多类似蜂窝豆腐😋只龙虾唔系讲少,超大只啖啖肉,非常鲜甜,食得出好新鲜🤤呢盘海鲜一黎到,我同朋友都O哂嘴,份量多到吓死人!元贝蒸好鲜甜,有好多肉汁,仲好鲜嫩好鲜甜,口质好弹牙,蒸之前仲郁紧,好新鲜我地另外点嘅配菜,呢个两层蒸气套餐好抵食,一个人唔嗌配菜都只系二百头,仲要有好多款海鲜,质素高,用料新鲜,平时岀面呢个

我哋点完餐之后,侍应就推左架调味料车黎

尖椒重庆皮蛋

只龙虾唔系讲少,超大只

啖啖肉,非常鲜甜,食得出好新鲜🤤

呢盘海鲜一黎到,我同朋友都O哂嘴,份量多到吓死人!

蒜蓉粉丝大元贝

元贝蒸好鲜甜,有好多肉汁,仲好鲜嫩

九头活鲍鱼

好鲜甜,口质好弹牙,蒸之前仲郁紧,好新鲜

我地另外点嘅配菜,呢个两层蒸气套餐好抵食,一个人唔嗌配菜都只系二百头,仲要有好多款海鲜,质素高,用料新鲜,平时岀面呢个价钱真系食唔到!好适合啲海鲜迷黎食

2017-09-11
尖椒重庆皮蛋