2022-09-15
☘️上个月同朋友去咗旺角间苏妈苏妈试,因为一次试唔哂啲嘢,就冇食到肉骨茶。前两日就专程去新城市广场试吓佢另一间叫TOSS苏妈苏妈嘅分店!去到门口,外面仲有好多等紧位,我哋响电子版拎咗飞之后,等咗十五分钟左右就有枱了(因为已经系两点几啲人食完午餐)☘️幸运地被安排咗个卡位,坐得几舒服。呢间同旺角个餐牌内容有啲唔一样,可能因为新城市流量高,午市有三个唔同嘅套餐- 79,89 同129。 小食同甜品都可以追加,真系好方便,啱哂我呢啲有选择困难症嘅人😜☘️我哋叫咗一个89 嘅套餐,拣咗辣死你妈配炸鸡肶,另一个129嘅就当然系不可不试嘅一字骨肉骨茶啦😜 个肉骨茶真系好浓药材香味,一字骨入味又淋,配白饭一流!至于个辣死你妈个饭用班兰叶煮,颜色吸引味道又香。小食我哋点咗蜜汁烧鸡翼,同埋椰汁咖央多士做甜品,呢度啲份量都几大,我哋最后全部KO哂,好鬼饱! ☘️最后不得不赞佢个猫山王榴连沙冰,用料充足,满满嘅榴连香味,榴连控真系不能错过😋😋😋👍
辣死你妈配炸鸡腿
蜜汁烧鸡翼