2021-04-25
今日去开九展个展览 行到饿就系淘大见到间日式釜饭店 于是就试下佢 果然冇令我失望❤️呢间釜饭店提供唔少选择 仲可以食茶渍饭呀 首先 我地点了人气之选 - 脏脏炸香蕉🍌( $18/2pcs )朱古力跟香蕉一直都是最佳配搭嚟 而呢个 脏脏炸香蕉 内面是有啲香蕉软心加上麻糬 外层铺上朱古力粉 烟烟韧韧既口感令我意犹未尽 同埋它系新鲜整好 热热地咁食 实在惊喜呀主食方面 我点了1. 金魂 蒲烧釜饭 - 赘沢 (最厚肉) -$138呢个厚肉馒鱼釜饭果然不出所料 个厚切鳗鱼超过1cm咁厚 ‼️ 唔好以为佢细细碗咁 其实个铁碗都几深 份量都唔少架🤤 加上用铁碗盛住 佢保温能力好强 好似煲仔饭咁 就算食了半个 钟都仲系好热腾腾😉呢个釜饭除了鳗鱼够鲜味 吸引到我之外 佢个烧汁 同 蛋丝 配上珍珠米都已值回票价了 ❤️是会再encore既选择😍👍🏻 (温馨提示:小心馒鱼既碎骨)2. 古味塩曲牛舌盛釜-$98呢个釜饭既五块厚切牛舌真系好满足睇得出师傅烧烤既功力好 个饭烧得好香之余亦都唔会overcook仲keep得好嫩加埋个烧汁送饭真系一流 釜饭既配菜有鸡蛋丝,虫草花,粟米仔,荷兰豆同冬菇 总体分量都好多好足料
主食方面 我点了
1. 金魂 蒲烧釜饭 - 赘沢 (最厚肉) -$138
2. 古味塩曲牛舌盛釜-$98
呢个釜饭既五块厚切牛舌真系好满足
加埋个烧汁送饭真系一流
釜饭既配菜有鸡蛋丝,虫草花,粟米仔,荷兰豆同冬菇 总体分量都好多好足料 一个男仔一个釜饭都好饱 食到底仲有啲饭焦 加哂分喇
今餐我地都捧住个肚返屋企 真系好满意 而且呢到service也很好 下次再光顾!