2020-03-25 92 浏览
早排听朋友讲佢家附近有间食牛杂唔错的粉面店,我去开找佢就紧系叫佢带路去食啦!原来粉面店系开系凤德街市入面,个街市系新装修的,所以环境好干净唔会系旧式街市成地水咁。入到荣基可能因为新开,所以环境装修都好 光猛企理,睇餐牌价钱合理的。为食的我们叫了以下几样食物:😊泰式炸云吞鲜虾韮菜饺 双并 ~ 即炸好香口,又多 馅料。😊南乳猪手 ~ 南乳味好香浓,每件猪手都炆得好淋,仲要唔会烂哂,一件件好完美咁,食完感觉到满满的骨胶原。😊 秘制牛三宝 ~ 三宝包括有牛腩,牛筋和牛肚超丰富的, 用啤酒一流, 3款都超入味,令人追住一件接一件放入口。😊 云吞面 ~ 竟然有5大粒云吞,虾够弹牙。😊 紫菜四宝捞粗 ~ 竟然有6粒丸和捞面份量都多。😊 腐乳通菜 ~ 正常冇特别这一间店实在好味,份量大又抵食,下次我会成家人来再帮衬的。

为食的我们叫了以下几样食物:

😊泰式炸云吞鲜虾韮菜饺 双并 ~ 即炸好香口,又多 馅料。

😊 云吞面 ~ 竟然有5大粒云吞,虾够弹牙。

😊 紫菜四宝捞粗 ~ 竟然有6粒丸和捞面份量都多。

😊 腐乳通菜 ~ 正常冇特别

这一间店实在好味,份量大又抵食,下次我会成家人来再帮衬的。