2020-04-26 510 浏览
因为上个星期五食左间又贵又唔好食既西餐,今个weekend决心要揾番间隐阵野去平衡番,所以,我地再次谂起呢间!由于系即兴,我地无book位,去到前面有6张枱,店员留左我地电话,话有位call我地。咁几好丫,我地系附近行下,大约45mins就call我地。好多选择呀,有午餐同下午茶,视乎你几饿同咩野岩食,有好多野都好特式。我地都谂左一阵,最后叫左个午餐N既炖牛面肉配意粉同下午茶C煎鱼配焗饭。午餐先跟汤同餐饮,下午茶只可二选一,都合理既,个下午茶先 $45 蚊焗野等耐少少,上次黎系夜晚,日头黎又系另一感觉,好光猛好开扬,仲播d 怀旧英文歌,环境好正~ 觉得间餐厅好有品味!餐汤有罗送汤同紫椰菜忌廉汤,后者特别d,就叫黎试下啦。个紫色靓到不得了,饮落去饮到d椰菜蓉,好健康咁!面包又系咁松软,配埋枱面既橄榄油同黑醋,好正呀,面包仲可以添食,实够饱炖牛面肉好林身,d筋入口即溶,肉既部份唔系话煮到霉晒,仲有一丝丝肉既纤维,但又唔会un! 唯一人调味较淡身,有少少牛既so味,我地自己点左少少枱面既黑醋,估唔到又夹味,少少咁多酸味,会无咁漏!呢碟焗鱼都好有惊喜!饭量岩岩好,咁既价钱,竟然比我系上面见到有

呢碟焗鱼都好有惊喜!饭量岩岩好,咁既价钱,竟然比我系上面见到有藜麦,已经有糙米底,点解可以咁氹本!鱼块焗到个面脆仲juicy, 火候控制得岩岩好!鱼本身有调味,同个汁都好夹!

最后饮埋杯特式餐茶

好开心揾到间好味,抵食,环境靓,坐得舒服既餐厅,可能就因为样样都咁好,所以其实都好多人等位。而店员系咁忙既情况下仍然保持友善态度,反映到餐厅水平!

老板品味高,厨房心机煮,楼面招呼好,客人便常来!
2020-04-26