2018-08-07 1592 浏览
屋企人book 左三木,我自己就第一次黎,去食之前睇左OpenRice review ,好多人comment 服务态度差,但我又觉得几好㖞,老板娘好nice, 要赞一下个toilet 好干净。🤣食物真系每样都好味,d portion 好大,我地4个人叫左生牛肉,海鲜煎饼,泡菜,而烧肉就叫左牛肋骨同牛舌。其实净系D韩式小碟已经好多,芽菜、薯仔、菠菜、泡菜、煎饼,鱼饼、西兰花。芽菜都系平时韩式嘅味道,好味呀!我好喜欢这个😍前面个碟佢地用左苋菜,唔系用菠菜,不过都好味呀!😍有麻油香同埋有好多芝麻。后面嘅泡菜同平时在超市个D一样,酸酸地。后面嘅薯仔甜甜地几好食,又够淋,有埋芝麻,好香,好味👍前面碟鱼饼,佢系好薄身嘅,小小辣,好似鱼蛋。呢个煎饼就麻麻地,系整定嘅,冻左同有小小硬。仲有一碟西兰花冇乜特别,同普通炒菜一样🤣泡菜,系超市买个种有D酸嘅泡菜,味道都可以。D小碟都好鬼大碟,净系食佢都饱。到主食啦😂呢个海鲜煎饼真系好好食,下次再黎都要叫,好有蛋香,外脆内软,入面D葱好正呀!😍我觉得唔点个汁仲好味,个汁同点白灼虾嘅豉油一样味🤣生牛肉,我部系第一次食,开头有D惊,谂住系有生肉腥味,但食落其实好好

芽菜都系平时韩式嘅味道,好味呀!我好喜欢这个😍

后面嘅泡菜同平时在超市个D一样,酸酸地。

后面嘅薯仔甜甜地几好食,又够淋,有埋芝麻,好香,好味👍

前面碟鱼饼,佢系好薄身嘅,小小辣,好似鱼蛋。

呢个煎饼就麻麻地,系整定嘅,冻左同有小小硬。

仲有一碟西兰花冇乜特别,同普通炒菜一样🤣

泡菜,系超市买个种有D酸嘅泡菜,味道都可以。

D小碟都好鬼大碟,净系食佢都饱。

到主食啦😂

生牛肉,我部系第一次食,开头有D惊,谂住系有生肉腥味,但食落其实好好味,完全冇腥味,加埋D梨食超正,D牛肉仲系冰冻的。
牛肋骨

牛舌
面豉酱(超正!)
加左一个菜夹烧肉食,D肉可以选有腌同原味,牛肋骨好林好有牛味,牛舌厚身,正!

我喜欢原味,因为腌左会冇左肉本身味道,将肉加蒜加菜同面豉酱一齐食,系一个完美配答😍

最后要提提呢个泡菜,超级好味,呢只系腌左唔系好耐个种,睇落以为好辣,但系完全唔辣有好多好多芝麻,一定要叫!😍

2018-07-30
  • 前菜