2021-12-19
正所谓:返工为咗放假,难得约到四个人,就决定去朋友屋企打麻雀,不过互相厮杀之前,一于医咗肚先。朋友住喺大角咀,餐厅应有尽有,不过天气凉凉地想饮返碗肉骨茶,于是去咗麦金麦金开餐,发现佢下午茶Menu都几抵食。🔸 南洋鲜油烧面包 (半份)跟餐小食$16面包外脆内软,中间是香甜的鲜牛油和咖央,一口咬下又不会太甜,作为面包控的本人喜欢。◽️ 香茅炸鸡翼 (4只) $48鸡翼有肉地又炸到好香口,4只唔够分。◽️ 我知你啦薄饼 半份加3串串烧 $58睇落好丰富,有三串串烧、两款咖喱配薄饼,串烧配咖喱够哂惹味,加埋薄饼增加饱肚感。◽️ 一字骨肉骨茶 $48肉骨茶有个小小的火热住,无咁快冻,味道浓郁,记得蘸点头抽食埋啲一字骨,配珍珠饭,暖胃又饱肚。◽️ 蛋黄奶油鸡扒转黄姜饭 $53鸡扒好嫩滑,蘸点咖喱食更惹味,而且黄姜粉好够味。◽️ 椰香咖央多士 加半熟蛋 $26咖央酱味道有层次,入口有椰香;半熟蛋蛋味浓郁。◽️ 泰式鲜虾金柚沙律 跟餐小食$36弹牙的鲜虾、酸甜的金柚与浓味的洋葱很夹,开胃之选。◽️ 秘制玻璃鱿鱼通菜 跟餐小食$24鱿鱼有咬口,通菜都新鲜。▪️ 芒果汁 跟餐$22;热柠檬黑加仑子 跟餐$8;马来西亚拉
🔸 南洋鲜油烧面包 (半份)跟餐小食$16
◽️ 香茅炸鸡翼 (4只) $48
鸡翼有肉地又炸到好香口,4只唔够分。
◽️ 我知你啦薄饼 半份加3串串烧 $58
◽️ 一字骨肉骨茶 $48
◽️ 蛋黄奶油鸡扒转黄姜饭 $53
鸡扒好嫩滑,蘸点咖喱食更惹味,而且黄姜粉好够味。
◽️ 椰香咖央多士 加半熟蛋 $26
咖央酱味道有层次,入口有椰香;半熟蛋蛋味浓郁。
◽️ 泰式鲜虾金柚沙律 跟餐小食$36
弹牙的鲜虾、酸甜的金柚与浓味的洋葱很夹,开胃之选。
◽️ 秘制玻璃鱿鱼通菜 跟餐小食$24
鱿鱼有咬口,通菜都新鲜。
▪️ 芒果汁 跟餐$22;热柠檬黑加仑子 跟餐$8;马来西亚拉茶 跟餐$3;热桔仔话梅水 跟餐$8
餐牌有好多款饮品选择,热的冻的都有,可以慢慢拣心水饮品,特别推介满满果味的芒果汁及马来西亚拉茶茶香奶滑又不甜腻。