2016-11-16 1336 浏览
今晚又系同Mr.J喺将军澳站附近食晚餐,见依间唔太多人,价钱又唔太贵,就入去食喇。今次叫咗两个Set,另加两杯野饮1)黑松露野菌芝士焗长通粉+蕃茄蔬菜汤配面包+扭计薯(2)波士顿龙虾芝士汁海鲜意粉+3.6牛乳忌廉浓汤配面包+扭计薯(3)两杯冻柠茶先讲冻柠茶,跟Set叫冷热都只系加$3,好抵饮,而且我都觉得几大杯㗎。蕃茄蔬菜汤里面有唔少蔬菜而且几大碗,不过啲红萝卜好似未够淋,食落去仲系爽嘅。味道上一般,无咩特别,至少唔会好咸 。反而跟汤嘅面包几好食,够热够软。3.6牛乳忌廉汤我净系食到鸡汤味,无牛乳味,根据佢嘅颜色应该系南瓜牛乳忌廉汤,但都系无南瓜味,唯一可取之处系佢好浓,无呃我。(落得太多鸡汤,遮哂主角嘅味道)扭计薯好好食,够热够脆,而且都有成4-5块。(一块都好大好厚)黑松露野菌芝士焗长通粉睇落去份量少,但其实都好饱肚。黑松露嘅味道比较缺乏,唔太食得出,另外酱汁比较杰,所以都几漏。因为得野菌,食落都几Dry。睇餐牌时无仔细睇,原来波士顿龙虾芝士汁海鲜意粉只系波士顿龙虾芝士汁,而唔系有波士顿龙虾。不过Mr.J话个汁都唔够味,好淡,要加茄汁食先好少少。海鲜方面有一只大虾,青口,蟹柳等,o

今次叫咗两个Set,另加两杯野饮:
(1)黑松露野菌芝士焗长通粉+蕃茄蔬菜汤配面包+扭计薯
(3)两杯冻柠茶
睇餐牌时无仔细睇,原来波士顿龙虾芝士汁海鲜意粉只系波士顿龙虾芝士汁,而唔系有波士顿龙虾。不过Mr.J话个汁都唔够味,好淡,要加茄汁食先好少少。海鲜方面有一只大虾,青口,蟹柳等,ok啦。
其实每样份量唔会太多,但样样食啲就好饱,50几至70几一个餐都算系咁,
2016-11-14