今日落开来黄金整电脑,顺便在附近揾下有什么好吃的!上op搜查到附近有间又有鱼食!又系放题!而且最重要是价钱超优惠的! 立刻唔洗讲嘢,行过来试下好唔好食先! 呢度收费咁平,但系地方非常企理,不但有少少装修,楼底又够高,而且坐得好宽敞一啲都唔会觉得迫夹! 原来这里卖点是超抵食半自助放题之选,人客可以招牌鸡煲任选,先食鸡煲后加汤再打火锅~ 鸡煲方面 ,有正宗重庆麻辣鸡煲或者芝士鸡煲以供选择! 如果想要清甜之选。也可以选择海南椰子鸡煲!或者选择大盘烤鱼汤底也可以。有两款选择:包括麻辣大盘烤鲩鱼或酸菜大盘烤鲩鱼~甚至乎完全唔钟意食鸡或者鱼, 也可以选择一般普通汤底! 外面天时暑热!一坐低紧系整杯冻饮先啦 !饮品方面足足有两个饮品柜!供应各式各样柠檬茶、汽水、绿茶、芒果汁、C+…… 甚至连啤酒都有供应,叹番两杯也是赏心乐事! 出面还有小食区,有多款小食供应,包括鸡肾 ,沙姜鸡脚,烟鸭胸,咖哩角甚至乎港式咖哩鱼蛋猪皮都有! 而且味道好食㖞 !烟鸭胸煎得好香脆, 沙姜鸡脚都够入味,边边之前来两块拍青瓜就最醒胃不过啦! 因为朋友不吃辣的关系。所以我们选择了酸菜大盘烤鲩鱼~ 原本觉得麻辣吸引 一点的

立刻唔洗讲嘢,行过来试下好唔好食先!

或者选择大盘烤鱼汤底也可以。

因为朋友不吃辣的关系。所以我们选择了酸菜大盘烤鲩鱼~ 原本觉得麻辣吸引 一点的说~

那酸菜大盘烤鲩鱼果然非常大条, 虽然是二至三人份量, 但是都足足有一半边鱼, 而且条鱼非常大条,有手臂加手腕咁长! 而且估唔到鲩鱼都可以煮到咁滑! 不单止一点也不觉得腥, 酸菜嘅味道亦都完全比鱼肉所吸收, 还带有少少胡椒香味, 令人简直吃不停口!
食完鱼之后可以加汤再打火锅~

打边炉点都要食少少肥牛嘅 ,肩胛肥牛切到好薄好薄一片, 基本上灼一灼五至十秒已经食得! 虽然称不上入口即溶,不过食落都觉得几嫩滑!

任点食物中款式特多,有肩胛肥牛、黑豚肉片、羊肉片、猪颈肉、滑鸡片、真系花胶……牛骨髓、猪润、牛栢叶、水鱿鱼、骨腩、厨师肠、午餐肉、海鲜球、黑椒牛丸、芝心包心丸、龙虾丸、潮州鱼蛋、鱼皮饺、鲜技竹、响铃、韩国年糕、魔芋丝…… 大大话话超过50款!

当中必食花胶、 口感真系好似花胶, 爱美的我们当然叫了又叫encore完又ancora 啦!海鲜类可以选择青口、皇帝蟹柳棒亦都系必食之选, 虽然贵价食材不算多, 不过以这里百多元放题的收费来说, 款式之多已经叫人觉得好惊喜!

仲有任食韩国雪条做甜品!超香密瓜味架^^