2020-03-07 25 浏览
平时食泰国嘢都好贵每个𩠌都要$100上落 但呢间就好平同埋性价比都好高我哋叫咗个招牌船皇河粉 佢有齐晒猪牛鸡肉 所以可以试晒唔同嘅𩠌 我最钟意就系个牛腩 好入味好香 又好炆得好「淋」啲河粉系好阔嘅 唔同平时茶记食𠮶啲幼身嘅河粉 河粉煮得软硬适中都几好食之后我哋仲叫咗个泰式炒金边粉 觉得佢阵味系偏向酸嘅(比起我平时食𠮶啲)同埋冇咁甜 金边粉真系好大碟 我地两个人都食唔晒😂之后仲叫咗个泰式炸春卷 佢入边系有炸虾嘅所以食唔到泰式虾饼(卖哂)都算满足左食炸虾嘅愿望😂🤣佢个春卷皮好薄 食落去脆卜卜都几香口㗎我哋仲叫咗串烧牛舌同沙嗲猪肉 牛舌虽然食落去系几弹牙但都易咬开😀至于沙嗲猪肉真系好正🤩佢啲沙嗲酱好浓郁 而且条串烧好大唔 系就咁几啖肉 两啖就冇个种🙂🤨之后仲叫咗个芒果糯米饭做甜品 啲饭稍为硬身咗啲 如果可以软啲就更好啦 不过啲芒果都甜嘅 同埋椰汁呢都食得出唔系用果只罐头嘅椰汁 阵味系比较新鲜😉糯米饭嘅甜味都刚刚好👍🏼☺️嘢饮方面叫咗杯泰式热奶茶同埋龙眼冰热奶茶好滑好香唔会太甜👍🏼👍🏼龙眼冰都好Fresh 食完啲油腻野就最啱饮佢㗎啦🥳

嘢饮方面叫咗杯泰式热奶茶同埋龙眼冰
热奶茶好滑好香唔会太甜👍🏼👍🏼