2022-04-16
之前带小动物睇医生都冇留意附近原来有间日式锯扒,放假有机会当然要去试试。午市menu非常抵食,而且肉嘅种类好多。同桌就锁定安格斯封门柳,听讲唔系好多地方有得食。本来两块封门柳会有特价,但我又想试牛肩胛,所以最后叫两款肉。午市有得任食白饭、沙律同罗宋汤。珍珠米煮得好冧,仲可以自助加饭素。沙律菜偏硬身,中段员工有加粟米,令沙律口感丰富。罗宋汤酸酸甜甜,食肉之前饮吓几开胃。听讲封门柳嘅肉味会比较浓郁,先咬一啖,果然肉味十足,上菜个阵仲系一成熟,慢慢用热石加热,控制到旧肉唔会太熟,横切面仲非常靓。不过因为要专心控制熟度,所以冇影太多相。牛肩胛就比较软属,容易咬开。同样一上菜个阵都系好靓嘅一成熟,切开后都易控制。牛肩胛牛味都好够,唔使特别点好多酱汁。员工仲非常友善,会询问吓我地觉得啲肉点。呢次真系几满意,之后都应该会回头!