2021-06-16
我地真系好钟意食点心同饮茶🤣🤣 今次我地黎到旺角呢间拒绝CCTVB访问嘅良心小店- 喜惶点心,店内主打牛肉,一入门口仲有牌匾写住牛肉世家,知佢咩料啦😆😆野食方面,我地首先试咗佢重点推介嘅➡️"干蒸牛肉烧卖",一笼4粒,咬落啖啖肉,牛肉仲好松软,都唔错架😋而➡️"粟米煎牛肉饼",外皮金黄色,入面系好饱满好香嘅牛肉馅,有少少似生竹牛肉加咗脆皮,真系估唔到咁夹😂😂➡️"芥末沙汁三文鱼春卷",就好似三文鱼青瓜沙律放咗入春卷入面,外面脆得黎入面又有少少清新感觉,有兴趣可以试下➡️"蜜瓜炸鲜奶"感觉就比较特别,平时炸鲜奶就食得多,但系加埋蜜瓜嘅果香同甜味都唔错,不过就有少少好似变咗甜品嘅感觉🤣🤣➡️"葱花炸两肠粉"就真系诚意推介,肠粉皮好滑,炸两肠仲保持到好脆,而重点系佢地麻酱好香浓同甜酱好夹,正架👍🏻👍🏻
店内主打牛肉,一入门口仲有牌匾写住牛肉世家,知佢咩料啦😆😆