2019-06-28 507 浏览
今日有同事生日,所以专程揾下公司附近有无啲餐厅可以坐得舒服啲,谂起朗豪坊顶层有餐厅又未试过,就决定黎呢到揾食喇!顶楼有几间餐厅,两间都系西餐,一间就系beerliner,比较过beerliner既lunchset比较抵食,一于就黎个德国午餐啦!我地一行4人被安排坐系卡位,卡位阔落,坐得舒服😌由于系顶层关系,餐厅楼底超高,坐落唔会有压迫感。Lunch set包左前菜、主菜、甜品及饮品。前菜我就选择左鸡胸杂菜沙律🥗份量绝不欺场,而且沙律菜都十分新鲜👍🏻主菜就叫左鲷鱼柳配罗勒意大利饭。鲷鱼利有两大块,不过味道偏咸,意大利饭就有惊喜,香草味浓,又唔会太干,口感creamy👍🏻而且份量一样十足,份量应该够两个人食🤣因为同事生日既关系,午餐加45蚊就可以叫主餐牌既甜品。我地叫左个「雪糕意粉」,其实即系将雪糕整成意粉既形状🤣用黎打卡影相就一流👍🏻但其实雪糕味道都好好,有云呢拿香味,而且加45蚊都十分抵食👍🏻

我地一行4人被安排坐系卡位,卡位阔落,坐得舒服😌

由于系顶层关系,餐厅楼底超高,坐落唔会有压迫感。
鸡胸杂菜沙律

鲷鱼柳配罗勒意大利饭