2022-05-17
同朋友聚旧最啱真系食火锅放题再啤啤佢,就最过瘾!元朗经过咁啱见到呢间餐厅,有劲多锅底选择仲要啤酒任饮😍价钱又抵所以一试!果然无失望👍🏻-◼️两小时自助火锅放题 $178▪️锅底我哋今次普普通通拣咗鸡煲,另外仲有多款烤鱼、水煮鱼、酸菜鱼、椰子鸡煲选择🍲。个鸡煲一上枱已经超级香,原本以为两个人食会好少鸡,点知份量都几多🐔!啲鸡好嫩好滑好入味,真系意外惊喜!▪️酱料配料同酱汁最基本嘅都有齐晒👍🏻呢个豉油桶几vibtage好有趣🤩▪️粉面区粉面类都系配料区到自己拎,有公仔面、薯粉、乌冬等等。-▪️鱼皮配料方面值得一提嘅系佢嘅鱼皮香脆可口😋,无油益味,浸一浸落汤底再食真系停唔到口🤤。通常都比较少见🥰▪️凉菜类好惊喜有两款凉菜可以任食:包括青瓜同木耳,两者都好爽脆、辣辣地好开胃🌶️-▪️海鲜类呢个价钱海鲜都任食真系好鬼癫!一于试晒佢所有海鲜🦪🦐🦑!海鲜种类繁多:水鱿鱼🦑、蚝仔完全冇腥味,虾口感弹牙完全唔霉、贝类都大大只,全部都开壳无一只系死㗎😍!▪️蔬菜类蔬菜同菇菌类别众多,例如娃娃菜、生菜、芋头、鸡髀菇、芽菜、秀珍菇、莲藕、菠菜、粟米、金菇,最惊喜有长豆卜,最重要系佢有任食芫荽!真系冇乜几间可以任食芫荽😭😍咁啱我
◼️两小时自助火锅放题 $178
▪️锅底
▪️酱料
▪️粉面区
粉面类都系配料区到自己拎,有公仔面、薯粉、乌冬等等。
▪️鱼皮
▪️凉菜类
▪️海鲜类
▪️蔬菜类
蔬菜同菇菌类别众多,例如娃娃菜、生菜、芋头、鸡髀菇、芽菜、秀珍菇、莲藕、菠菜、粟米、金菇,最惊喜有长豆卜,最重要系佢有任食芫荽!真系冇乜几间可以任食芫荽😭😍咁啱我同朋友都系芫荽爱好者,真系好正😭!
▪️肉类
种类繁多,当中要赞赞肥牛肥瘦均匀,唔会一味得肥膏;另外有新鲜鸡件非常嫩滑;最尾惊喜居然有手切牛🥩可以见到雪花纹理❄️入口牛味浓郁🐂
▪️饮品区
有唔同嘅饮品自由选择,最惊喜有自家制嘅水果茶!另外打边炉好需要支装水解解腻,真系好贴心,最重要都系啤酒任饮😌元朗酒鬼上线请挑战🍺!