2021-10-14 655 浏览
向中环食过嘅手工意粉餐厅,而家向西环都有分店了。装修同中环店好类似,门口都系有一大排白色框玻璃窗,里面系暗黄灯光加上浅木色藤椅,好有情调,适合打卡。Lunch time冇得book,虽然几乎满座,但冇中环店咁多人等位。一坐低侍应就比左袋餐包,系法包,点黑醋同橄榄油食,如果系热嘅就更好了。呢度Set lunch算抵食,$158包前菜、意粉同甜品,仲唔使加一。Andrea's Cold Cuts (前菜)有Parma ham同水牛芝士。由于parma ham系我最爱嘅食物之一,每次都会点呢个前菜,份量真系好多。Tuna Tartare (前菜)本人唔食tartare,呢个系朋友点嘅。目测吞拿鱼份量好多,仲有大量牛油果同洋葱,听讲捞埋一齐食口味唔错。Tagliolini Truffle松露酱同松露片味道浓郁,酱汁非常creamy,而且意粉烟韧,系我钟意嘅硬度。Lasagna Classica牛肉肉酱千层面,上层系焗到焦脆嘅芝士,上碟已经好香,第一口味道好浓好惊艳,但食到一半会觉得有点咸同腻,如果同人分享会好d。Tiramisu非常大杯,表面铺满朱古力粉,中间嘅蛋糕软滑而且咖啡味浓,但比较甜,

Andrea's Cold Cuts (前菜)

Tuna Tartare (前菜)

Tagliolini Truffle

Lasagna Classica

Tiramisu
非常大杯,表面铺满朱古力粉,中间嘅蛋糕软滑而且咖啡味浓,但比较甜,食晒就会感觉几漏。

Panna Cotta
上层系红梅jam,下层系奶冻,酸酸甜甜,比较解腻。
2021-09-23
午餐