📍Attic Handmade Pasta尖沙咀金马伦道33号The Cameron1楼101号舖••••••••••••••••••••••••••••••💝Handmade Linguine Carbonara $138呢度嘅signature卡邦尼意粉果然冇令人失望😍一望就知酱汁非常浓厚挂汁🤤入口带有浓浓蛋黄及芝士奶香🧀质感浓稠,包裹著每条意粉😌手打意粉口感烟韧弹牙,几有咬口🍝意式风干猪腩肉煎得焦香干身🥓咸香为整体的奶酱带来点缀✨每啖都令人十分满足🥰非常适合钟意creamy意粉嘅朋友💕••••••••••••••••••••••••••••••💝Handmade Linguine with Crat Meat in Truffle Crab Paste Sauce $168如图可见蟹肉份量十分多🤩酱汁味道浓厚但同时仍能保留蟹肉的鲜甜😋确实食到啖啖蟹肉、非常足料🦀整体冇卡邦尼咁重口味🫢入口完全唔会觉得腻👌🏻系较为轻盈的选择🤓••••••••••••••••••••••••••••••💝Starter & Dessert (Lunch Set) +$60▶️Hokkaido Scall
📍Attic Handmade Pasta
尖沙咀金马伦道33号The Cameron1楼101号舖
呢度嘅signature卡邦尼意粉果然冇令人失望😍
一望就知酱汁非常浓厚挂汁🤤
入口带有浓浓蛋黄及芝士奶香🧀
质感浓稠,包裹著每条意粉😌
手打意粉口感烟韧弹牙,几有咬口🍝
意式风干猪腩肉煎得焦香干身🥓
咸香为整体的奶酱带来点缀✨
每啖都令人十分满足🥰
非常适合钟意creamy意粉嘅朋友💕
如图可见蟹肉份量十分多🤩
酱汁味道浓厚但同时仍能保留蟹肉的鲜甜😋
确实食到啖啖蟹肉、非常足料🦀
整体冇卡邦尼咁重口味🫢
入口完全唔会觉得腻👌🏻
系较为轻盈的选择🤓
▶️Hokkaido Scallop Carpaccio
▶️Earl Grey Panna Cotta
本身午市套餐已经配有餐包及餐汤🫕
餐包共有三款:法包、甜包、软包🥖
而且仲可以任添,瞬间觉得好抵🤣
另加的前菜点左北海道带子刺身薄片🇯🇵
虽然真系非常非常小份量😳
但食得出带子非常鲜甜😙
而且柚子胡椒油醋的调味亦十分清新开胃💫
甜品方面就拣左伯爵茶意式奶冻🍮
质感水漾,chok 下仲会腾腾震🫨
茶味香浓突出、奶味浓郁🫖
细嚼后更会感受到淡淡蜜糖及花香🍯
口感柔软绵滑,整体唔会好甜腻😚
$60就可以有呢个精致(🤭)前菜同高质甜品🫡
个人觉得都真系几抵😆