2021-06-16 286 浏览
假日想食下放题又唔想系市区同人迫,揾下揾下揾到呢间鸣门割烹料理,虽然位于九龙湾,但系邻近Megabox,相对嚟讲冇咁多人但又有个大型商场行下!而鸣门提供呢个日式semi-buffet只系星期六日及公众假期会提供,供应时间由11-2pm。收费方面:成人$238,小童/长者$148,就有限时90分钟任饮任食啦。。。我哋12点钟去到餐厅,现场已经有好多人轮候入座,而餐厅环境宽敞,枱同枱之间有足够嘅空间。主食方面有八个选择,而我同朋友就拣咗帆立贝海胆丼同大虾天妇罗,每位仲送一只矶煮鲍鱼。。。🔘帆立贝海胆丼评分: 🌕🌕🌕🌗🌑评语: 帆立贝粒粒都好新鲜好爽口。海胆份量都唔小,而且入口鲜甜美味。。。🔘大虾天妇罗评分: 🌕🌕🌕🌕🌑评语: 天妇罗全部即叫即炸,送到嘅时候仲系热辣辣同好脆口。虾肉够新鲜,咬落仲有肉汁同好弹牙。。。除咗主食之外其他野食同饮品都可以无限encore架,食物种类有好多,沙律、刺身、寿司、串烧、小食。。。🔻🔻🔻🔻🔻特别推介🔻🔻🔻🔻🔻芝麻鸡翼,烧明太子玉子(玉子上枱仲系热辣辣㗎,甜甜地再加上明太子酱),烧三文鱼鳍,刺身全部都好新鲜,而且好厚好足料。。🔻记得要book位呀,我地果日去食

🔘帆立贝海胆丼
评分: 🌕🌕🌕🌗🌑

🔘大虾天妇罗
评分: 🌕🌕🌕🌕🌑

除咗主食之外其他野食同饮品都可以无限encore架,食物种类有好多,沙律、刺身寿司、串烧、小食。

🔻🔻🔻🔻🔻特别推介🔻🔻🔻🔻🔻

🔻记得要book位呀,我地果日去食都全满架
🔻性价比都不错
推介指数: ⭐⭐⭐️⭐️