2022-08-02 211 浏览
好耐无食烧肉串烧啦,呢日lunch嚟咗元朗试吓呢间好得意嘅放题😍我哋两个人坐4人枱,share 一个炉。每张枱隔离都有个水缸,入面有好多只好生猛嘅虾比我哋即场夹起嚟食,店员都好仔细咁解释点样处理啲海鲜👍🏻啲虾肉好新鲜鲜甜 大细又啱啱好 真系忍唔住烧多几只!除咗烧虾之外仲有好多款海鲜,例如蚝 鲍鱼 蚬 螺 扇贝 鱿鱼 花甲 样样都好生鲜唔惊食到唔舒服🤣鱿鱼烧完食落好爽口,花甲都好有咬口,我哋都食咗唔少😍虽然呢度主打海鲜,但系都有好多其他款式嘅食物,质素都好高!腌制过嘅鸡翼好野味,烧完仲好香。有羊架好好食,size啱啱好食多只都okay! 另外鸡肉同猪腩肉都唔错,肉质嫩滑,食落唔会有浸雪味,烧完层皮好脆添。值得一提嘅系每张枱都有黑椒 胡椒粉等等嘅调味料 可以比我哋拣嚟用👍🏻另外仲有啲丸类 好似虾丸 墨鱼丸等等 都好有咬口又弹牙 串烧方面仲有肠仔 狮子狗卷 肉嘅内脏之类 真系有好多选择😍蔬菜方面我哋就无乜点食 不过大啡菇烧完好好食又多汁!冬菇就无大啡菇咁好食 不过都okay 当然仲有唔可以无嘅烧菠萝🍍!好甜又多汁好开胃!饮品都系啲大路野,不过呢度仲有得冲热茶 例如玫瑰花茶咁 都唔错甜品就食

甜品就食咗cocoberry 嘅雪糕🍦有好好味嘅港式奶茶味!仲有其他雪条之类。其实仲有其他熟食同汤可以饮 不过实在食得太饱所以无试到 唯有留返下次啦🤩🤩