2019-03-11 475 浏览
见餐厅新年期间推出左个好丰富嘅二人套餐 ,有烧鱼、鱼生饭同埋甲罗烧,仲有成板海胆送。两个人份量夹埋都系400几蚊而且唔使加一,即刻同朋友去试。甲罗烧香浓蟹膏上面舖了满满的蟹子、蟹肉同香葱,食落口感好丰富。蟹肉唔霉好鲜味,用来捞饭一流。鱼生饭几款刺身都好新鲜,完全无雪藏嘅味道。虾同带子弹牙鲜甜,三文鱼肥美。套餐仲包埋足足有一板咁多嘅海胆,虽然唔算特别鲜甜但无苦涩味,不过不失。另一款鱼生饭本身就有海胆,同成板上嘅个种海胆比较系大块啲。鱼生饭上面个只食落口感creamy,更加鲜味。饭面头嘅刺身份量都唔少,性价比算系几高。最令人满意嘅系烧三文鱼鲛,餐厅师傅烧鱼个阵火喉掌握得好好,烧至外皮香脆而鱼肉则好嫩滑,一边夹一边就溢出好香既鱼油。另一条赤鱼烧出嚟虽然唔够三文鱼咁有油香,啲肉亦都比较结实,但整体都烧得好好味,两条鱼好快就比我地KO左。套餐太丰富,仲有两碗落足萝卜同海带煲嘅面豉汤,唔系普通用水冲开即饮𠮶种。两个人食到最后已经有十成咁饱,捧住个大肚腩好满足咁离开餐厅。下次经过呢边都会再嚟试下咁抵食又好味道嘅鱼生饭同烧鱼。

甲罗烧

鱼生饭

下次经过呢边都会再嚟试下咁抵食又好味道嘅鱼生饭同烧鱼。