2020-12-09
讲抵食既日式烧肉一定会谂起牛角~我同另一半时不时都会去食,然后早排我地无意间发现原来牛角既九龙湾、九龙塘同大埔分店一到weekend 既lunch time就会有个抵食过其他分店既menu😱———————————我哋上星期就去左九龙湾分店,佢地既Weekend Lunch Menu 拣烧肉set既话大概$150-$250埋单,包4-5款肉、沙律、汤、饭、小食同热饮🐥🥩牛肋肉四品烧肉盛合 $169 🥩(8/10)上完沙律同汤就上肉,我地拣呢个set有4种唔同既牛肋肉,口感唔算嫩但好有牛味,点埋烧肉酱食牛味更出🌸美国和牛个款最浓味最好食👍🏻而饭有得拣白饭/有紫菜同温泉玉子既牛角饭,我哋就梗系拣要晒玉子同紫菜😂捞埋食个调味系好食既,忍唔住会keep住食d饭👶🏻仲有小食我地拣左石斑鱼柳,烧完入口超嫩滑,又唔腥,好有惊喜😱推介~🥩牛角特选牛五品烧肉盛合$145🥩 (8/10)第二个set我哋拣左呢个最平既,有牛舌、牛肋肉、肩脊肉同腹胸肉。估唔到个厚烧牛舌好好食😭一咬就断,肉质弹牙得黎好嫩。肩脊肉都唔错,有油香味、肉质唔会韧✨小食拣左牛油本菇,冇咩特别~overall呢个set既价位好抵食!💰💰最
———————————
🥩牛肋肉四品烧肉盛合 $169 🥩(8/10)
🥩牛角特选牛五品烧肉盛合$145🥩 (8/10)
最后食得好饱💩🤓🤓虽然要特登去九龙湾先有呢个套餐,但系同平时个lunch set比真系多左肉类选择同送多个小食🧚🏻♂️性价比高左唔少,以后想食牛角都应该会黎番九龙湾食☺️👶🏻
———————
😋味道:8/10