2020-05-20
今日黎开旺角问牙医拎签名claim钱顺便第一次黎尚八试佢最平放题,平日108加一,即119元。我早左15分钟黎到,间店系3楼,搭lift去3楼,好奇怪按3楼个制唔著灯,我出番去行左阵等到12点,再搭lift 跟住其他人入,个时佢地按3楼著灯,上到3楼,可能系未够开门时间12点所以唔著灯。入到店入面,见到前面客人订左位,而我walk in 都好好彩即刻比到位我,唔错。我比安排左一个位置,冷气适中,对面有块都几高既版挡住,几贴心。饮品款式不多,不过有我饮开芦荟罐装饮品,有罐装可乐,雪碧,罐装忌廉沟鲜奶,芒果汁,我仲试左鸿福堂枝装百香果蜜,呢个好好饮,细细枝,我竟然饮左3枝,一落单108放题,虽然呢个放题冇得任食牛肉,但佢一上枱会黎一份杂锦既海鲜连牛肉拼盘,有虾,青口,味道普通,有个锡纸兜仔装住d生蚝,我平时麻麻地生蚝,但佢烧熟左好有蚝味,好食牛柳粒有牛味,不错,另外个二片牛就麻麻。我差唔多食完呢盘,谂住用barcode 落单,点知佢个system坏左,转左用纸落单,个阵时12点半,佢1点就cut落单,我写完第一轮等左10几分钟,佢先黎d可以任食既食物,所以我食得比较急。过左一阵,佢话用ba
过左一阵,佢话用barcode纸落单已经整好,个阵12点9,我赶住系1点前再落多d野食。虽然108任食冇牛任食,佢既胡麻豆腐好食,够味,蚬肉面豉汤正常味,炸蚝同炸芝士有沙律酱跟,味道唔错,佢既薄切黑豚(盐烧)同厚切黑豚(盐烧)都冇豚肉味,不会再encore,另外,岩盐青柠鸡豚肉,味道可以,呢个要烧耐少少先熟。
最后一幅图上面既岩盐青柠拖罗,虽然唔系牛肉黎,但佢既味道好好食,软淋淋好好食,唔会好似左边既柚子角切依连赤豚咁有d (鞋)身, 而本身柚子盐猪肩食左冇影到相,佢有d肥膏,唔食肥膏位都几淋身,唔错,岩盐青柠拖罗同柚子盐猪肩同柚子角切依连赤豚 ENCORE左一次,因为初时唔识分佢边只打边只,见佢有2样好味,所以encore 左一次。
呢个放题唔包甜品,但其实108加1 后,119已经好抵食喇,我都食到番本,haha~ 另外原来手羽先系鸡翼咁解,我仲以为冇鸡翼食添,下次会再黎帮衬~