2020-06-08
朋友话铜锣湾有间抵食既放题,咁岩系个头放工,谂都唔洗谂即刻book枱试下。7点钟入座,入座起计两小时,人均$238。坐定定之后,紧系出饮品柜同热食区拎番罐野饮同热食。疫情期间,离开个位都要带番口罩,保障卫生嘛!饮品柜总类丰富,基本既汽水、果汁、支装茶、凉茶都有,最估唔到竟然有清酒同梅酒任饮。谂都唔洗谂,斟番杯清酒饮,入口清新、凉快。热食区种类繁多,沙律、炸物、热荤应有尽有,拎左炸薯格同卤水鸡翼。炸薯格有少少冻,味道不错可以接受。卤水鸡翼味道浓郁,热度岩岩好,值得一赞。黎到主菜既部份,首先登场既系海胆手卷同龙虾沙律手卷。海胆手卷鲜味浓郁,龙虾沙律手卷不过不失。蕃薯仔烧得岩岩好,一啖食落去口感绵密,忍唔住要再叫多两串。免治鸡肉串好淋,加埋烧汁好好食。脆香鸡翼同某连锁快餐店唔同,并没有炸浆系面。食落口辣辣地。吉列炸蚝炸浆均匀,鲜味浓郁,有啖啖既海水味渗出。南瓜芝士波波炸过龙,呢度扣分。一啖咬落去,大量芝士涌出黎,钟意食芝士既人唔可以错过。牛舌牛味浓郁,火喉岩岩好。寿司入边,我地叫左鳗鱼、左口鱼边、火炙芝味和牛、火炙海胆蟹棒寿司同埋火焰牛油蒜蓉三文鱼。寿司味道都不错,但唔建议叫太多,食多左咪食
7点钟入座,入座起计两小时,人均$238。
饮品柜总类丰富,基本既汽水、果汁、支装茶、凉茶都有,最估唔到竟然有清酒同梅酒任饮。谂都唔洗谂,斟番杯清酒饮,入口清新、凉快。 热食区种类繁多,沙律、炸物、热荤应有尽有,拎左炸薯格同卤水鸡翼。炸薯格有少少冻,味道不错可以接受。卤水鸡翼味道浓郁,热度岩岩好,值得一赞。 黎到主菜既部份,首先登场既系海胆手卷同龙虾沙律手卷。海胆手卷鲜味浓郁,龙虾沙律手卷不过不失。 蕃薯仔烧得岩岩好,一啖食落去口感绵密,忍唔住要再叫多两串。
免治鸡肉串好淋,加埋烧汁好好食。 脆香鸡翼同某连锁快餐店唔同,并没有炸浆系面。食落口辣辣地。吉列炸蚝炸浆均匀,鲜味浓郁,有啖啖既海水味渗出。南瓜芝士波波炸过龙,呢度扣分。一啖咬落去,大量芝士涌出黎,钟意食芝士既人唔可以错过。 牛舌牛味浓郁,火喉岩岩好。 寿司入边,我地叫左鳗鱼、左口鱼边、火炙芝味和牛、火炙海胆蟹棒寿司同埋火焰牛油蒜蓉三文鱼。寿司味道都不错,但唔建议叫太多,食多左咪食唔到其他野。
刺身种类繁多,叫左钟意食既三文鱼、带子、大赤虾同甜虾
甜品方面,有我最钟意既Movenpick雪糕。Movenpick既好,我谂唔洗讲大家都明。好耐无食放题既我同朋友都表示大满足。