2024-08-03 353 浏览
今日同好耐冇见嘅大学朋友一齐聚餐,烧肉肯定系聚餐嘅好选择啦!我哋嚟到八木桥烧肉嗌咗「雨餐」,有接近100多种食材任君选择!我哋大家都放开肚皮食,食到尽兴!朋友都食到行唔郁😂😂最令人期待嘅当然系呢个A5和牛西冷啦!脂肪分布均匀,本身仲自带住自然嘅甜味。甜味同埋牛肉味互相结合,烤熟后切开,一口放入口中唔需要点咬就融喺嘴里!唔愧系高级嘅味道!简直系一流!A4黑毛和牛牛肩、A4黑毛和牛三角腩、A4黑毛和牛和尚头等等部位嘅牛肉都可以任食!品质十分之高!Mozzarella芝士鸡腿肉、鲍鱼、比目鱼西京烧都喺套餐入面!多样化嘅选择真系令我哋好头痛,唔知要拣边个嚟食!只好全部要噻!!海鲜、小食、天妇罗都系无限追加嘅!生蚝个头都好大,生蚝嘅肉质非常滑嫩,根本冇腥味,食得出系非常新鲜嘅食材。新鲜嘅生蚝配埋柠檬汁、辣椒酱就可以发挥出生蚝本身嘅鲜甜味~ 正啊!