2019-11-09 2161 浏览
香港有唔少嘅日式餐厅,不过做到价钱低,质素又高嘅就唔多今次入嚟天水围就食到间有质素嘅日式餐厅一嚟到见到餐厅已经好多人,好彩啱啱有人食完走,我哋唔使等好耐就有位坐午市套餐好多选择,有丼饭、拉面等等,仲要送埋小食拉面、乌冬等等只系40几50蚊就食到,仲要唔收加一,出面餐厅真系好少见咁抵食软壳蟹牛油果野菜沙律软壳蟹炸到脆卜卜,新鲜蔬菜同牛油果只系加咗少少调味料,食落鲜甜又带微酸,好开胃小食拣咗三件寿司,饭粒食落唔太硬,应该系新鲜整好沙律另外跟咗一碗海苔乌冬特大海赤虾海鲜饭呢个饭上面有海虾同其他款式刺身,净系睇份量都十足刺身食落新鲜,另外配有紫姜同少少沙律,送饭一流饭食落有少少微温,唔会好硬,相信系即日新鲜整好,我另外加咗酱油同芥末一齐食,呢个饭非常出色虽然只系小食,但手卷嘅份量都非常丰富我拣咗芥末八爪鱼同三文鱼手卷酱油渍牛舌拉面拉面爽滑弹牙,上面铺满薄切嘅牛舌汤底带微咸嘅酱油味,配搭一只整得好靓嘅糖心蛋,成碗拉面都非常完美有屋企人唔食生嘅食物,所以另外叫咗一个熟虾寿司食完咸食又想食甜品,就拣咗个雪糕泡芙虽然只喺屋苑入面嘅餐厅,但系食物质素非常好,性价比高相信下次再嚟天水围都会再番嚟揾食
香港有唔少嘅日式餐厅,不过做到价钱低,质素又高嘅就唔多
今次入嚟天水围就食到间有质素嘅日式餐厅

午市套餐好多选择,有丼饭、拉面等等,仲要送埋小食

软壳蟹牛油果野菜沙律
小食拣咗三件寿司,饭粒食落唔太硬,应该系新鲜整好

沙律另外跟咗一碗海苔乌冬

特大海赤虾海鲜饭
呢个饭上面有海虾同其他款式刺身,净系睇份量都十足

刺身食落新鲜,另外配有紫姜同少少沙律,送饭一流

虽然只系小食,但手卷嘅份量都非常丰富
我拣咗芥末八爪鱼同三文鱼手卷

酱油渍牛舌拉面
拉面爽滑弹牙,上面铺满薄切嘅牛舌

有屋企人唔食生嘅食物,所以另外叫咗一个熟虾寿司
食完咸食又想食甜品,就拣咗个雪糕泡芙

虽然只喺屋苑入面嘅餐厅,但系食物质素非常好,性价比高
相信下次再嚟天水围都会再番嚟揾食
  • 特大海赤虾海鲜饭