2020-12-16 375 浏览
新蒲岗MiKiki真系多咗好多嘢食,而呢一间豚豚食堂系平日嘅夜晚都好多人帮衬,咁应该都有返咁上下水准呀,所以我哋一家人就入咗去食啦叫咗佢个自选二人套餐,首先拣咗个豚软骨拉面,汤底味道非常浓郁,煮到变咗做白色,食完唔会觉得太咸太颈渴,而拉面嘅口感亦都非常弹牙,最后豚软骨煮到非常林,非常容易入口。第二个主食拣咗滑蛋猪扒丼,一打开个盖嘅时候啲热气冒出嚟,真系热辣辣啱啱炸起块猪扒就放上去再搬出嚟俾我哋,猪扒非常香脆,香味诱人,非常大块,食完成碗饭都仲有净,而个滑蛋令到入口个感觉冇咁干。小食𠮶度拣咗烧鸡翼同烧鸡软骨,两样都系烧到个外边好香,烧鸡皮有少少脆口,加少少盐带出个味道,简单嘅调味已经非常好食另外仲有自家制饺子,饺子皮又系煎到有少少香脆嘅口感,入面嘅馅料足够,而且仲有六只咁多完全冇谂过作为小食嘅炸鸡份量竟然系有咁多㗎,真系超级抵食,最优秀嘅系佢外面揸到卜卜脆,但入面嘅鸡肉仲系保持到肉质嫩滑有肉汁,而且食完仲一啲都唔觉得油腻,加少少柠檬汁仲更加好味寿喜烧牛肉锅睇住佢送上嚟嘅时候个煲剩系得啲材料,然后睇住佢慢慢滚到个汤出咗嚟,个汤完全吸收晒牛肉嘅味道,特别鲜甜,而且里面又有蔬菜、菇、豆腐同肥牛

寿喜烧牛肉锅
睇住佢送上嚟嘅时候个煲剩系得啲材料,然后睇住佢慢慢滚到个汤出咗嚟,个汤完全吸收晒牛肉嘅味道,特别鲜甜,而且里面又有蔬菜、菇、豆腐同肥牛,两个人食都够饱

网烧雪花牛扒定食
牛扒好大块,而且食落会闻到炭烧嘅味道,特别香,虽然烧到全熟,但系牛肉一啲都唔老,食落一啲都唔会觉得难咬开,虽然佢系全场最贵,但贵得有道理。

四个人食,个个都食到个肚顶住,而且食物全部都即叫就即刻整,但又唔需要等太耐,送泥嘅时候仲系冒着热气嘅,价钱平民得来水准又唔差。