2023-07-10
今日同阿仔行开朗豪坊,谂住食埋晚饭先返屋企😅,喺附近见到间叫‘’初见‘’嘅日式餐厅,见openrice 有咁多好评,一于去试下先🥰。餐厅地方虽然唔太大,但就坐得好舒服🥰。餐牌📔选择都有几多种类,价钱又唔贵😍,最好嘅系大部份食物可以+$3️⃣8️⃣升级去套餐,有刺身🍣、汤🍲和饮品🧃。但因为今日我同阿仔都唔系好饿,所以无升级😂。初见特上•豚骨汤拉面 $88份量都几大,配料又多,有牛肉🐂、豚肉叉烧🐖、猪软骨🐖、紫菜等;牛肉🐂水准正常发挥;豚肉叉烧🐖晤太厚,但有3大块,煮得入味;猪软骨肉🐖质软嫩,真心唔错。季节海鲜锅(龙虾汤配白饭) $88龙虾汤🦞配料好丰富,有娃娃菜🥬、鸣门卷、冬菇🍄、豆腐等,另外,因为一直用电炉滚住个龙虾汤,所以保证热辣辣🔥。龙虾汤底好清甜,阿仔就将成碗饭🍚倒落去,连埋啲汤当泡饭食😂。另外,海鲜有蚝🦪、海虾🦐、青口🦪、三文鱼🐟、鱿鱼🦑等同样丰富;咁多样嘢都系都只系卖$8️⃣8️⃣性价比真系好高。总括而言,食物价钱真心唔贵,而且选择都叫多,仲可以升级做套餐。当日见好多枱客都叫香草吉列牛🐂,喺石板上滋滋作响🔥,香气扑鼻,我同阿仔都话下次一定要试下。
初见特上•豚骨汤拉面 $88
季节海鲜锅(龙虾汤配白饭) $88