2024-08-26
之前黎亲都系去隔几步果间靓靓良心Cafe,今次晚饭就食左呢间猪屋日本料理,佢门前系开扬停车位,一啲都唔难见,大围站行过黎十分钟唔驶就到,就咁睇系一般小店,入到去发觉佢都有用心机系舖面装饰到,我好钟意既海贼王海报呀!坐低唔会觉迫都几好!服务上店员都颇有礼貌,会自动自觉帮你加水,上菜速度都好快,嗌完过左一阵已经上到菜名古屋便当呢度所有便当都系用日本地方名做称呼,我对当地冇咩认识就唔知点解了,不过每个便当既份量都有返咁上下,要食饱又唔驶头痕拣野食,我觉得便当就岩哂我,佢有烧蒲鳗鱼做主食,鳗鱼一向点整都冇得输架喇,配合鲜甜鲭花鱼(好味),正常既三文鱼寿司,小朋友最爱既螺肉同埋劲开胃既咖哩饭,食完呢个男仔都会饱了!!至尊惹味套餐我地除左嗌便当,因为太懒再直接嗌左个乜都有套餐,咁就一次过满足哂所有愿望了,我逐样讲下有几好味啦蟹籽粟米沙律 — 我系一定要食菜既人,呢个前菜就恰到好处了三文鱼蚬肉味噌汤 - 冇谂过佢个汤好足料,蚬肉同鱼啖啖都系汤入面,汤底又浓厚,我好钟意剌身(三文鱼、带子&甜虾)—剌身黎计,新鲜二字已足够形容了,咁既价钱但佢都富有鲜味而爽滑香炸软壳蟹 - 脚炸脆到好似虾条咁几特别,蟹肉
名古屋便当
至尊惹味套餐
蟹籽粟米沙律 — 我系一定要食菜既人,呢个前菜就恰到好处了
香炸软壳蟹 - 脚炸脆到好似虾条咁几特别,蟹肉竟然有蟹膏系里面,充满蟹味
蒜香牛油比目鱼— 有啲邪恶,真系充满牛油香味既比目鱼,肉质鲜甜
和风照烧饭— 多汁少汁任你自己嗌,但系烧汁好开胃,会令你系咁食系咁食
福冈浓厚朱古力蛋糕— 饭后一甜品,Cake唔会过甜几好