2020-05-20 107 浏览
放工经过宇晴轩商场,见到间装修好有日本风嘅拉面店,就入去试试。餐厅位置方便,荔枝角D出口一出,上电梯就见到佢。餐厅唔大,但系坐位阔落,坐得舒服。呢间日本餐厅主打拉面,不过今次我就特别啲叫左佢地嘅小食同饭。▶️咖哩饭 (大)🍛咖哩味道唔错,唔会好辣亦唔会过咸,而且好足料,有好多牛肉、红萝卜、薯仔,捞饭超惹味,自己一个好快就食哂成碗饭。▶️烧鱿鱼须🦑唔算好大碟,但够哂我食。鱿鱼须烧得岩岩好,好好味😋,佢地落左麻油同啲脆脆,个配搭非常香口。▶️生啤🍻咁热嘅香港紧系要叫杯冻饮,而且食日式小食一定要配啤酒先够风味,大大杯又够冻,一啖鱿鱼须一啖啤酒,Perfect!其实佢仲有其他晚餐优惠,例如拉面配小食套餐,下次经过呢边会再嚟试下。

▶️咖哩饭 (大)🍛

▶️烧鱿鱼须🦑